31 берез. 2016 14:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

50

0

Шахраї виманювали у вінничан техніку, прикидаючись «ревізорами» з АТО

Шахраї виманювали у вінничан техніку, прикидаючись «ревізорами» з АТО

 Виявили шахраїв, які, прикриваючись проведенням антитерористичної операції, виманювали в людей телефони і ноутбуки


Шахраї виманювали у вінничан техніку, прикидаючись «ревізорами» з АТО

 У Вінниці виявили шахраїв, які, прикриваючись проведенням антитерористичної операції, виманювали в людей телефони і ноутбуки.

Про це повідомив прокурор Вінницької місцевої прокуратури юрист 2 класу Іван Шубін.

Так на зупинці Островського двоє чоловіків підійшли до незнайомого їм громадянина, що тримав у руках ноутбук, і попросили дати перевірити техніку на наявність сепаратистського матеріалу та заборонених програм. Шахраї сказали, що приїхали з Донбасу.

Отримавши сумку з девайсом, зловмисники зникли з місця події. Як пізніше з’ясувалося, комп’ютер вони здали в ломбард.

Використовуючи таку схему, злочинці відібрали ще кілька мобільних телефонів у вінничан на зупинках громадського транспорту.

За даними фактами Вінницьким відділом поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України – шахрайство.

Під час проведення досудового слідства установлено, що кримінальні правопорушення вчиняли двоє мешканців Вінницької області, які раніше були неодноразово засуджені за шахрайства та грабежі.

Вінницькою місцевою прокуратурою кримінальне провадження направлено до Вінницького міського суду, громадян визнано винними та призначено покарання по 4 роки 2 місяці позбавлення волі.

ВИННИЦА.info