3 груд. 2020 10:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

102

0

Шахрай за ґратами: у Вінницькій колонії засуджений по телефону виманював у людей гроші

Шахрай за ґратами: у Вінницькій колонії засуджений по телефону виманював у людей гроші

За вчинення шахрайських дій слідчі оголосили йому про підозру


Шахрай за ґратами: у Вінницькій колонії засуджений по телефону виманював у людей гроші

У Вінницькій виправній колонії виявили засудженого, який влаштувався телефонним шахраєм. Він телефонував людям, представлявся працівником банку і привласнював чужі гроші собі. В ході слідства виявили більше 20 випадків шахрайства.

1 грудня за вчинення шахрайських дій слідчі оголосили йому про підозру.

Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіції у Вінницькій області.

В минулому році він ошукав мешканку Закарпатської області. Шахрай зателефонував до потерпілої та, представившись працівником банку, повідомив, що їй необхідно підтвердити переказ коштів з банківської картки за замовлення у Інтернет-магазині на суму 1600 гривень. Коли жінка повідомила, що нічого не замовляла, зловмисник запропонував скасувати платіж. Для цього вона мала зняти зазначену суму з рахунку та через банкомат поповнити вказаний ним мобільний номер, після чого гроші мали б повернутись їй на карту. Жінка усе зробила як наказав «працівник банку», але гроші їй так і не повернулись.

Вжитими оперативними заходами поліцейські встановили, що злочин вчинила особа, яка відбуває покарання у Вінницькій виправній колонії. Зловмисником виявився – 33-річний житель Мурованокуриловецького району Вінницької області. Раніше він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вбивство та нанесення умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

Під час проведення обшуку за місцем відбування покарання у зловмисника слідчі вилучили сім-картки та мобільні телефони. Поліція перевіряє підозрюваного на причетність до інших аналогічних злочинів та встановлює його спільників. За наявною інформацією, засуджений причетний до понад 10 шахрайств за цією схемою.

Слідчі дії в межах розпочатого кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство) тривають. За такий злочин передбачено до 8 років позбавлення волі.

Шахрай за ґратами: у Вінницькій колонії засуджений по телефону виманював у людей гроші

Шахрай за ґратами: у Вінницькій колонії засуджений по телефону виманював у людей гроші - фото 2

Шахрай за ґратами: у Вінницькій колонії засуджений по телефону виманював у людей гроші - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото поліції