9 лип. 2019 10:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

60

0

Шановний виборець – не дай себе обдурити!

Шановний виборець – не дай себе обдурити!

В Україні в найширшому сенсі починається перезавантаження Системи, воно торкнеться абсолютно всіх і всі повинні бути до нього причетні, щоб потім не говорити, що ми не знали, нас не попереджали або нам результат так собі


Шановний виборець – не дай себе обдурити!

Оновлення складу Верховної Ради знаменує не просто зміну епох і віх в Україні – напевно, ніхто й не сумнівається, що після президентської перемоги Володимира Зеленського з безпрецедентно розгромним результатом в країні почалися нові процеси, яким старий склад Ради не відповідає і відповідати категорично не хоче. Це, можна сказати, приповідка до основної думки, до основного глибинного процесу, який тільки набирає міць. В Україні в найширшому сенсі починається перезавантаження Системи, воно торкнеться абсолютно всіх і всі повинні бути до нього причетні, щоб потім не говорити, що ми не знали, нас не попереджали або нам результат так собі. Перезавантаження починається з виборів, на яких українці повинні підтвердити мандат президента Зеленського на реформи, надавши найширшу підтримку партії «Слуга народу».

Про що взагалі говорять, коли чекають від держави змін на краще, повороту державних інститутів обличчям до людей? Хтось каже про принципи і цінності, хтось про європейські або американські практики, але якщо відійти від усього цього, то питання стоїть інакше – хто буде двигуном всіх цих змін, щоб вони були оперативні, ефективні і привели країну не в минуле, а в майбутнє? Відповідь напрошується сам собою – такі зміни повинна проводити влада. А щоб влада могла їх провести – швидко і ефективно – влада повинна спиратися на широку народну підтримку. Виражену у вигляді політичної волі виборців на виборах.

Українці обрали президентом Володимира Зеленського. Залишилося дати мандат партії «Слуга народу», щоб парламент не спробував, як робить це зараз, саботувати перезавантаження Системи.

Що мають українці на даний момент? Партія «Слуга народу» – єдина політична сила, яка володіє волею на проведення глибоких і докорінних реформ, спрямованих на побудову міцної, ефективної, процвітаючої держави. У парламент йдуть нові обличчя, які не мають жодного відношення до тих персонажів, що збагачувалися на обкраданні держави і тим самим із кожним новим скликанням Ради заганяли державу все глибше в болото корупції та лицемірства. Порвати зв’язок між корупціонерами, що засиділася в кріслах, розімкнути порочне коло в силах кожного з нас, якщо він вийде на вибори і віддасть голос за партію «Слуга народу» і її кандидатів.

Не будемо дурити себе, ситуація сьогодні виглядає наступним чином – «Слуга народу» за призовом президента Зеленського йде наводити порядок в країні якщо отримує підтримку або ж люди, заплутавшись, піддавшись спокусі, смуті, віддають свої голоси якихось політичних авантюристів і пройдисвітів і тоді президент Зеленський і партія «Слуга народу», як єдині сили, здатні змінити країну на краще, опиняються в складному становищі, а українці продовжать фінансувати зі своєї кишені різного ступеня брудності схеми зі збагачення олігархів. Всі дискусії, що, мовляв, Рада повинна бути строкатою, що, мовляв, чим більше в парламенті партій, тим краще прийняті закони – все це від лукавого. Строкатість парламенту бачили всі не раз, а толку ні на йоту. У розробці законів брали участь п’ять-шість партій і депутатських груп і закінчувалося це незмінно – закони служили збагаченню олігархату. Демократія – найкраща форма правління, але лише коли править народ, а влада від народу і для народу. Для олігархів же ж і демократія,і строката Рада не перешкода, щоб привласнити шматок з бюджету країни, з бюджету кожної української родини.

Судіть самі, у другому турі президентських виборів голосувати був сенс тільки за Зеленського. Ну не було інших варіантів. Був в бюлетені ще якийсь Порошенко, так з ним країна вхопила горя і більше сьорбати не хотіла. Також і з виборами в Раду – голосувати є сенс тільки за «Слугу народу» і її кандидатів-мажоритарників. Віддаючи свій голос за дрібні партії в різних варіаціях, виборці, якщо міркувати математично, віддають голоси за сили, які прохідний бар’єр не долають, але голос українця, таким чином, розчиняється і замість того, щоб служити внеском в праве діло, в перемогу України, в майбутнє країни, перерозподіляється на користь партії Порошенко, Оппоблоку та інших. Дуже цікаво, львів’янин готовий прийняти той факт, що його голос приніс «плюс» скільки-то відсоточків партії Медведчука? А житель Східної України змириться, що його голос, відданий за малу партію, що не привів цю партію в Раду, зате додав мандат Порошенко або якимось радикалам? У чому сенс такого дивного вибору, якщо всі ми йдемо до урн заради майбутнього країни? Навіщо віддавати свій голос особисто ідеологічному противнику? Чи не ефективніше, чи не простіше проголосувати за силу, яка володіє баченням і волею побудови нової України, перезавантаження прогнилої системи, викорінення корупції.

Голосуючи за «Слугу народу» виборець «хоча б» отримує функціонуючу державу, правосуддя що працює, зростаючу економіку, перспективу для своїх дітей – що вже, погодьтеся, багато, навіть дуже багато. І в такому вигляді, мабуть, можна навіть перетерпіти, якщо ідеологічно партія Зеленського не в повній мірі відображає уподобання абсолютно кожного українця. «Слуга народу» – партія діла, тобто партія реальний дій, а не квітчастих слів. Малим партіям добре, вони точно знають, що нікуди не пройдуть, тому можуть вкидати будь-які, найбожевільніші, найфантастичніші гасла. Партія «Слуга народу» йде міняти Систему. Той випадок, коли менше слів – більше діла. Тому, вибір зрозумілий – голосувати треба не за гасла. Голосу треба тільки за «Слугу народу». Тому що тільки ця партія буде міняти країну, тому що тільки з цієї партії буде можливість запитати за зроблене. Від малих партій такого не дочекаєтеся, а тому не витрачайте даремно свій голос – голосуйте з розумом.

Vinnytsia Today