12 трав. 2020 13:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

115

0

Шансоньє, пам’ятники книгам та історія джазу: У Вінниці до Дня Європи розпочали онлайн-марафон по мистецькій мапі

Шансоньє, пам’ятники книгам та історія джазу: У Вінниці до Дня Європи розпочали онлайн-марафон по мистецькій мапі

З 10 по 16 травня будуть пропонувати новий маршрут по мистецькій мапі Європи


Шансоньє, пам’ятники книгам та історія джазу: У Вінниці до Дня Європи розпочали онлайн-марафон по мистецькій мапі

Цього року в зв'язку з карантином, у Вінниці не будуть проводити День Європи. Відтак в місті розпочали онлайн-марафон «EuroArt», де щодня з 10 по 16 травня будуть пропонувати новий маршрут по мистецькій мапі Європи. Вінничани зможуть побачити різні пам’ятники книгам, читачам та літературним героям, які є в різних куточках Європи. Також дізнаються інформацію про Фридерика Шопена, характерні мелодії французьких шансоньє, про творчість засновника музики в стилі бароко - Антоніо Вівальді, історію джазу.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Вінницька міська централізована бібліотечна система відкрила проект інформацією про скульптури, пам'ятники читача з книгою у різних країнах Європи. Як йдеться на сторінці Вінницької міської централізованої бібліотечної системи https://cutt.ly/dynyIM8 у Фейсбуці, у різних містах Європи існує величезна кількість скульптурних композицій, присвячених книгам, читачам, літературним героям. Всі вони оригінальні і незвичайні. Бажаючі можуть подивитись добірку унікальних скульптур на сторінці закладу.

«Більшість видів, жанрів, стилів та напрямків мистецтва зародилися саме в Європі. А познайомлять нас з їх розмаїттям наші творчі і креативні працівники мистецьки закладів міста. Починаючи з 10 травня очікуйте на щоденні цікаві публікації в онлайн-марафоні «EuroArt». Тож вирушаймо в мистецьку онлайн-мандрівку Європою. Цей проект передбачає популяризацію різних видів мистецтва, що формувалися в Європі в різні епохи та ознайомлення з їх стилістичним розмаїттям», - каже директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Сьогодні на Фейсбук-сторінці Вінницької дитячої музичної школи №1 https://cutt.ly/Kynucbu вінничанам розповіли про класику польської національної музики Фридерика Шопена, епоху романтизму, вальс.

КЗ «Центр концертних та фестивальних програм» на Фейсбук-сторінці https://cutt.ly/vynuLTp запланував сьогодні розповісти про грайливі і характерні мелодії французьких шансоньє.

13 травня у онлайн-марафоні «EuroArt» – День барокко. Тож, завтра, Вінницька дитяча музична школа №2 запланувала розповідь про творчість засновника музики в стилі бароко - Антоніо Вівальді https://cutt.ly/6ynu2M9 .

Також 13 травня з вінницькою архітектурою в стилі бароко познайомить Центр історії Вінниці https://cutt.ly/3yniuPr .

14 травня про динамічну історію джазу, наповнену захоплюючими подіями, розповість Вінницька дитяча школа мистецтв (відділення образотворчого мистецтва) https://cutt.ly/zyniho9 .

У цей же день працівники музею М.М. Коцюбинського запрошують вінничан вирушити в «Європейські мандри» стежками Михайла Коцюбинського https://cutt.ly/lyniYbd

А 15 травня відбудеться онлайн-марафон «Танцюємо разом». Цього дня всі бажаючі зможуть познайомитись з танцями Європи разом з Міським палацом мистецтв https://cutt.ly/tyniAk2

А Вінницька дитяча школа мистецтв «Вишенька» розповість про історію та сучасність класичного танцю https://cutt.ly/eyniHNK

На 16 травня заплановано публікацію про європейське комедійне кіно від кінотеатру «Родина» https://cutt.ly/gyniZlg

А про яскраві циркові арени Європи розповість Вінницький міський клуб https://cutt.ly/1yniMXB

Вінниця.info