27 листоп. 2019 11:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

171

0

«Щедрий вівторок» – у Вінниці проведуть онлайн-шоу, де збиратимуть кошти на підтримку проектів

«Щедрий вівторок» – у Вінниці проведуть онлайн-шоу, де збиратимуть кошти на підтримку проектів

У Вінниці проведуть онлайн-шоу «Щедрий Вівторок», збиратимуть гроші на підтримку п’яти соціально-важливих проектів нашого міста


«Щедрий вівторок» – у Вінниці проведуть онлайн-шоу, де збиратимуть кошти на підтримку проектів


3 грудня у Вінниці проведуть онлайн-шоу «Щедрий Вівторок», збиратимуть гроші на підтримку п’яти соціально-важливих проектів нашого міста. Під час шоу амбасадори мотивуватимуть вінничан долучатися до голосування за проекти коштами.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Вінниця вперше долучиться до всесвітнього руху «Giving Tuesday» – «Щедрий Вівторок» в рамках Всеукраїнського дня добрих справ. Фонд громади «Подільська громада» проведе унікальне онлайн шоу в Креативному просторі Артинов.

Метою «Щедрого Вівторку» є зібрати 150 тисяч гривень на підтримку 5-ти соціально-важливих проектів.

Амбасадорами добра стануть відомі вінничани із різних сфер діяльності.

Перший Амбасадор Добра – Віктор Бронюк – лідер гурту ТіК. Він підтримує збір коштів для Стипендіальної програми для музично обдарованих дітей. За кошти програми буде надано 4, 5, а можливо, і більше, стипендій на придбання музичних інструментів. Діти, що отримуватимуть стипендію будуть відібрані в рамках проведення публічного конкурсу. Відбір здійснюватиме комісія, що складатиметься із вінничан різних професій. Віктор Бронюк також буде мати право голосу.

Наступними Амбасадорами стали – фінансова директорка Промислової групи Vioil – Алла Власюк та голова правління ПАТ Вінницький олійножировий комбінат – Дмитро Чаленко. Вони підтримують проект громадської організації «ДІА – діти». В рамках «Щедрого Вівторка» будуть зібрані кошти для придбання сенсорів безперервного моніторингу рівня глюкози крові для дітей, що живуть з діабетом. Завдяки такому сенсору дитина два тижні не проколює пальчики 10-20-30 разів на добу, щоб визначити рівень глюкози крові. Назва сенсора FreeStyle Libre. Вартість одного – 1430 грн. За суму в 40000 зможуть придбати 28 сенсорів

Амбасадор Андрій Піжевський, директор креативного простору Артинов, підтримує громадську організацію «Освітній простір 2.0» з їх проектом «Майстерня шкільних ініціатив». Майстерня шкільних ініціатив – проект, спрямований на стимулювання громадської активності шкільної молоді та сприяння розвитку партисипації в місті Вінниця. За кошти, що вдасться акумулювати під час «Щедрого Вівторка», буде проведено серію навчань для групи із 30-ти школярів. Під час якого діти вчитимуться перетворювати свої ідеї в проекти, згідно класичних законів проектного менеджменту. Окрім того, частина цих коштів буде направлена на, власне, реалізації тих проектів, які спродукує наша молодь.

Від громадської організації «Гармонія» Амбасадорка, депутатка Вінницької обласної ради – Людмила Станіславенко. Вона підтримує проект «Карта доступності для людей з інвалідністю» від ГО «Гармонія». В рамках проекту буде розроблено карту доступності міста – онлайн та офлайн варіанти. Ця карта допоможе людині з інвалідністю зорієнтуватись в місті, знати де вона може отримати ту чи іншу допомогу, які заклади є інклюзивними та доступними для людини з маломобільних верств населення та інші опції.

П’ятим амбасадором став один з найуспішніших вінницьких дизайнерів одягу Олександр Очеретний. Він вирішив підтримати один з найкрасивіших видів спорту – художню гімнастику. Представник fashion індустрії розробить ескіз гімнастичних купальників для вінницької збірної з художньої гімнастики, за яким наші чемпіонки та майстрині спорту, дівчатка-гімнастки зможуть замовити спецпошиття комплекту групових купальників та гідно і красиво представити Вінницю на змаганнях за Кубок України з художньої гімнастики, що відбудеться у грудні цього року.

Загальна вартість виготовлення таких купальників для п’ятьох спортсменок, які тренуються щодня, не дивлячись на навчання та підготовку до ЗНО, становить більше 30 тисяч гривень. Це фінансове навантаження лягає на плечі батьків юних спортсменок, тому Олександр вирішив допомогти, а також спробувати долучити до збору необхідної для пошиття комплекту суми вінницьку громаду. Адже справа не тільки у купальниках, а й у тому, аби дати відчуття підтримку спортсменкам, які важко працюють та прославляють Вінницю і Україну.

Як зазначають у Фонді громади «Подільська громада» пошиттям комплекту купальників студія Олександра Очеретного не займатиметься. Це будуть робити майстрині, які кваліфікуються на пошитті цього виду спортивного одягу.

Усі проекти планується реалізувати з грудня 2019 року по лютий 2020 року.

«Щедрий вівторок» – у Вінниці проведуть онлайн-шоу, де збиратимуть кошти на підтримку проектів

Довідка.

Giving Tuesday – цього дня мільйони людей у понад 154 країнах світу влаштовують акції на користь благодійних організацій, розповідають про це в соціальних мережах із закликом робити добрі справи. У 2018 році Україна вперше приєдналась до міжнародної благодійної спільноти і стала 154-ю країною, яка долучилась до Giving Tuesday. Вперше Всеукраїнський день добрих справ відбувся 27 листопада 2018 року.

Вінниця.info