25 черв. 2018 16:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

159

0

Що буде з студентами і викладачами Брацлавського коледжу? Поки одні вирішують, інші страйкують

Що буде з студентами і викладачами Брацлавського коледжу? Поки одні вирішують, інші страйкують

 На Вінниччині коледж, який вирішив бути окремою юридичною особою, може залишитись ні з чим 


Що буде з студентами і викладачами Брацлавського коледжу? Поки одні вирішують, інші страйкують

25 червня, у Вінницькій облдержадміністрації відбулась нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Івасюка, на якій розглядались питання, пов’язані із роботою Брацлавського агроекономічного коледжу.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА.

«Ми запланували цю нараду для того,щоб спільно,усі разом: обласна Рада, обласна державна адміністрація, керівництво Вінницького національного аграрного університету та Брацлавського агроекономічного коледжу, вирішили питання про найближче майбутнє коледжу - випуск студентів,проведення вступної кампанії тощо. На жаль, представники Брацлавського агроекономічного коледжу, який і виступив ініціатором зустрічі, на нараду не з’явились»,- зазначив ігор Івасюк.

Тож в обговоренні взяли участь заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, заступник голови Вінницької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Світлана Горобець та представники Вченої ради Вінницького національного аграрного університету.

Що буде з студентами і викладачами Брацлавського коледжу? Поки одні вирішують, інші страйкують

Ігор Івасюк підкреслив: «Обласна державна адміністрація зацікавлена в тому, щоб будь-які спірні питання були вирішені на користь студентів і викладачів коледжу та в їх інтересах. Від керівництва університету ми почули,що вони готові на базі свого структурного підрозділу Немирівського коледжу будівництва та архітектури забезпечити продовження навчання усіх студентів за обраними спеціальностями. А викладачі Брацлавського коледжу, які напишуть заяви про переведення, також будуть працевлаштовані на аналогічні посади. Усіх працівників коледжу попереджено про те, що вони будуть вивільнені та матимуть можливість працевлаштуватись. Це рішення погоджено із профспілкою працівників освіти і науки».

Ігор Івасюк назвав дуже важливим той факт, що Вінницький національний аграрний університет готовий (у разі, якщо обласна Рада утворить комунальний навчальний заклад «Брацлавський коледж» як юридичну особу) передати у користування майно, землю та приміщення задля забезпечення його функціонування.

«Зрозуміло, що в разі створення такого навчального закладу, він повинен буде пройти процедуру ліцензування, акредитацію, згідно чинного законодавства. Однак,на даний час, рішення про утворення коледжу, як самостійної юридичної особи, немає»,- підсумував Ігор Івасюк.

Тим часом, на сайті Брацлавського коледжу розміщено повідомлення про страйк.

«Брацлавський коледж оголошує мирну акцію протесту пов`язану з виходом з ВНАУ, яка відбудеться в понеділок 25.06.2018 об 11:00.

Просимо випускників, батьків, односельчан та всіх кому небайдужа доля коледжу прийти і підтримати наш навчальний заклад», - зазначено в повідомленні закладу.

Нагадаємо, 22 травня депутати Вінницької обласної ради підтримали рішення «Про надання згоди на передачу з державної власності цілісного майнового комплексу Брацлавського агроекономічного коледжу ВНАУ до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області». Також облрада передбачила 10 млн. гривень для фінансування закладу освіти, який має стати комунальною власністю.

Поки що коледж не зареєстрований як окрема юридична особа, не має ліцензії та не пройшов акредитацію. Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій зазначав, що необхідно спільно шукати шляхи вирішення проблеми.

Вінниця.info, фото - Вінницької ОДА