16 берез. 2021 14:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

520

0

Що краще вибрати: бренді або коньяк

Що краще вибрати: бренді або коньяк

Коньяк, як і бренді, входить в десятку найпопулярніших міцних напоїв світу


Коньяк, як і бренді, входить в десятку найпопулярніших міцних напоїв світу. Між тим не усі розуміють в чому полягає різниця між цими напоями, а деякі і зовсім вважають обидві назви синонімами. Чи так це насправді, і чому поціновувачі стверджують, що кожен коньяк – це бренді, але не увесь бренді – коньяк, розповість професійний сомельє інтернет-магазину Vintage.

604a108a88137.jpg

Бренді

Бренді називають міцні напої 35-60%, дистильовані з фруктового або виноградного соку, що перебродив, вичавків або молодого вина.

Вони діляться на 2 види:

  • Витримані. Сюди відносять дистиляти, витримані у бочках не менш від 6 місяців. За рахунок цього напій отримує характерний аромат, відтінок і смак.
  • Невитримані. Такі напої підфарбовують паленою карамеллю або залишають прозорими. Їх розливають в пляшку відразу ж по закінченню етапу дистиляції.

Виробництвом бренді займається Європа, Америка, а також країни пострадянського простору, у тому числі, Україна. Так, на полицях інтернет-магазину Vintage можна знайти безліч гідних бренді від найвідоміших виробників. Усі напої є справжніми, що підтверджують сертифікати і ліцензії. Покупців порадують демократичні ціни, бонусна програма і постійні акції.

Коньяк

Гордо називатися коньяком може бренді, який відповідає цілому списку вимог:

  1. Напій має бути виготовлений у французькому регіоні Шаранта. Це, мабуть, найголовніша і важливіша умова. Назва захищена авторським правом. Тому що, навіть якщо напій повністю відповідає іншим вимогам, але виготовлений у іншому місці, він так і залишиться усього лише якісним бренді. Виключенням є вірменський коньяк Арарат. За неперевершений букет і смак для нього французи зробили виключення.
  2. Для виготовлення використовується білий виноград 4 видів, вирощений все в тому ж Шарантському регіоні.
  3. Обов'язкова подвійна дистиляція виконується в мідному аламбікє. Іноді його називають шарантський куб.
  4. Бочки виготовляють з лимузенскої або схожої за структурою деревини тронсейского дуба.
  5. Витримка – мінімум 2 роки.
  6. Міцність напою повинна складати 40%.
  7. Додавання будь-яких добавок, в тому числі барвників і підсолоджувачів заборонено.

604a109363e18.jpg

Втім, варто бути відвертими. Сьогодні на полицях в магазинах представлена безліч видів бренді, які за якісними і смаковими характеристиками анітрохи не поступаються справжньому французькому коньяку.

В інтернет-магазині Вінтаж покупців чекають оригінальні ліцензовані коньяки, доставлені від виробників, у тому числі із старих коньячних будинків Франції і Вірменії. Визначитися з вибором допоможе професійний сомельє, а доставка по всій Україні дозволить порадувати елітним напоєм друзів і колег, що мешкають далеко від вас.