15 січ. 2015 14:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

49

0

Що заважає вінничанам бути багатими

Що заважає вінничанам бути багатими

 Психологія бідності. Що насправді заважає людям стати багатими


Що заважає вінничанам бути багатими

Психологи і бізнестренери виділяють так звані звички бідності. У кожної людини вони свої і заважають досягти успіху й розбагатіти.

Існують прості речі, зрозумівши які можна досягти життєвих успіхів та збагатити свій гаманець.

Низькооплачувана, але стабільна робота

Психологія у бідних людей націлена на вибір не високо оплачуваної, а стабільної роботи, наприклад в державних установах. Бо держава завжди забезпечить. А якщо влаштуватися в комерційну організацію, то є ризики залишитися на вулиці, через деякий час. Тобто людина не вірить в себе і в те, що її досвід і знання будуть затребувані.

В результаті так і відбувається. Займаючись стомлюючою, нудною роботою, людина перестає розвиватися. Вона не пізнає нічого нового, перебуваючи постійно в поганому настрої, і стає марною замість того, щоб рости і розвиватися.

Страх змін

Страх змін не дозволяє щось міняти, бо людина з психологією бідняка боїться змін. Девіз у таких особистостей такий: краще трохи, але мати, ніж ризикувати і, можливо, втратити все. Люди з психологією бідняків ніколи не відкриють свій бізнес, не розроблять нові сегменти ринку. Вони не отримають другу вищу освіту в 40 років і не переїдуть в інше місто у пошуках нового життя у 50 років.

Низька самооцінка

Високої самооцінки не буде, якщо людина живе сірим, нецікавим життям, яким ще і дуже дорожить. Якщо в житті немає яскравих вражень, зміни місця і розумних ризиків. Людина з психологією бідняка не розуміє, що багатство і хороші перспективи розкриваються перед людьми, які не бояться ризикувати і починати все спочатку. Небажання бути активним, природно, не призводить до гарних результатів.

Всі матеріальні блага

Всім ледарям властива психологія бідняка, при цьому люди переконані, що заслуговують гідної оплати просто тому, що це якісно виконана робота. Також впевнені, що зарплата повинна бути такою, щоб вона покривала гідний спосіб життя, щоб вистачало на відпочинок, на забезпечення дітей і себе.

ВИННИЦА.info