13 трав. 2015 16:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

35

0

Щоб влада і народ порозумілися, на Вінниччині створили Офіс реформ

Щоб влада і народ порозумілися, на Вінниччині створили Офіс реформ

 На Вінниччині створили Офіс реформ 


Щоб влада і народ порозумілися, на Вінниччині створили Офіс реформ

На Вінниччині створили Офіс реформ - так званий посередник між тими хто, втілює реформи децентралізації і тими, кого вони безпосередньо торкаються. 13 травня його презентували громадськості.

«Зараз ми знаходимося на другому етапі децентралізації, відбувається добровільне об’єднання громад. Але, як показує досвід, не все йде так легко та просто, тому потрібно займатися просвітницькою діяльністю і серед депутатів, і серед мешканців населених пунктів, і серед керівників сільських та селищних рад. Саме для того, щоб активізувати цю роботу «Асоціація міст України» підписала Меморандум з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства на основі якого в усіх обласних центрах створено Офіси реформ, зокрема й у Вінниці», - розповів виконавчий директор Вінницького Регіонального відділення «Асоціації міст України» Владислав Філатов.

Директором Офісу реформ у Вінницькій області став виконавчий директор Громадської організації «Подільська агенція регіонального розвитку» Олег Левченко.

«Офіс реформ створено 5 травня. Знаходиться офіс за адресою вулиця Соборна, 72. Представники Офісу реформ у Вінницькій області пояснюватимуть, як проходитиме децентралізація влади на місцевому рівні, допомагатимуть донести до кожного жителя Вінниччини інформацію про позитивні зміни, що дасть реформа», - зазначив він.

Щоб влада і народ порозумілися, на Вінниччині створили Офіс реформ

В Офісі реформ також працюватимуть експерти, які на першому етапі надаватимуть організаційну, консультативну, інформаційну допомогу громадам - підуть «в народ» пояснювати суть реформи та переваги об'єднання громад.

Довідка. Офіси реформ відкривають у кожній області на основі Меморандуму, підписаного між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» з метою пришвидшення реформи створення територіальних громад. Фінансуватимуть роботу Офісу за рахунок коштів Агенції з міжнародного розвитку США (USAID) в рамках втілення проекту «Діалог». Проекти реформи створення територіальних громад фінансуватимуть з державних субвенцій та фонду регіонального розвитку.

ВИННИЦА.info