6 лют. 2015 09:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

95

0

Щоб зменшити затори, у Вінниці по Свердлова на одному з перехресть встановлять світлофор

Щоб зменшити затори, у Вінниці по Свердлова на одному з перехресть встановлять світлофор

 На перехресті Свердлова - Червоних Партизанів планують встановити світлофор 


Щоб зменшити затори, у Вінниці по Свердлова на одному з перехресть встановлять світлофор

 Черговим етапом реорганізації проблемного дорожнього руху по вулиці Свердлова та суміжних із нею може стати поява світлофорного регулювання на перехресті з вулицею Червоних Партизанів. Про це повідомив начальник сектору організації дорожнього руху ДАІ м. Вінниці Михайло Петрик. Це коштуватиме, за його словами, 200 тисяч гривень і в мерії та ДАІ розглядають таку можливість.

- Це одна з найпроблемніших ділянок, адже на великому відрізку виїзд на вулицю Свердлова, якою об’їжджають центр міста, можливий або з вулиці Скалецького, або з Червоних Партизанів. Виїхати з останньої буває дуже проблематично. Торік там провели реконструкцію, зробивши виїзд з двох смуг – ліворуч і праворуч. Як доповнення тому пропонується влаштувати світлофорне регулювання. Для цього потрібно близько 200 тисяч гривень, – каже Михайло Петрик.

Іншою проблемо залишається виїзд с самої вулиці Свердлова, адже, приміром, щоб потрапити з неї на вулицю Льва Толстого і далі на Пирогова, потрібно об’їжджати чималий «крюк» через Скалецького повз ринок «Урожай». Це зайвий час і знову ж таки більше навантаження на саму вулицю. Альтернативою може стати поворот на вулицю Міліційну з влаштуванням там одностороннього руху.

Сьогодні проїзд по Міліційній заборонено, хоч чимало водіїв і ігнорують цей знак.

 Щоб зменшити затори, у Вінниці по Свердлова на одному з перехресть встановлять світлофор

Однак, поки що, за словами начальника сектору ОДР ДАІ, відкриття проїзду по Міліційній неможливе.

– У свій час жителі вулиці через суд домоглися закриття проїзду. Для того, щоб щось змінити, потрібні чергові суди. Іншого варіанту поки немає, тож розмірковуємо і над цим, – констатує Михайло Петрик.

Ще десять років тому вулиця взагалі була перегороджена бетонним блоком.

Щоб зменшити затори, у Вінниці по Свердлова на одному з перехресть встановлять світлофор - фото 2 

Торік вулицю відремонтували, чим одразу скористалися водії, скорочуюючи собі шлях. Утім, для збільшення потоку машин вулиця виявилась не готовою. На вузькій проїжджій частині авто ледве розминаються, а подекуди пішоходам просто нікуди подітись від машин, адже тротуари уздовж Міліційної є не усюди.

Щоб зменшити затори, у Вінниці по Свердлова на одному з перехресть встановлять світлофор - фото 3 

Повертаючись до вулиці Свердлова, що є чи не найбільш перевантаженою вулицею міста, то локальні спроби виправити ситуацію, як-то розширення перехрестя з Козицького, поки особливих покращень не дали. Вузька проїжджа частина у більшості ділянок спроможна пропустити лише два ряди автомобілів, через що навіть найменше ДТП здатне паралізувати автомобільний рух. А відсутність тротуарів у деяких ділянках змушує пішоходів йти по дорозі. Комплексне ж вирішення проблеми, як, приміром, розширення проїжджої частини з паралельним відселенням мешканців, а також будівництво естакади при перетині Соборної (що, начебто є в проекті), без перебільшення потягне на мільярди гривень, чого Вінниця з річним бюджетом менше двох мільярдів явно не зможе собі дозволити…

urban.vn.ua