12 лют. 2015 14:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

37

0

Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи

Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи

 Працівники міліції знайомлять молодь Вінниччини з азами військової справи


Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи

 Щосереди на базі навчального центру обласної міліції основам поводження зі зброєю, прийомам самозахисту, правилам надання медичної допомоги та безпечної поведінки в громадських місцях працівники міліції навчатимуть молодь Вінниччини.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області.

Керівництво міліції Вінниччини підтримало ініціативу громадськості щодо проведення навчань з вивчення технічних характеристик зброї та надання першої медичної допомоги для учнів професійно-технічних закладів міста на постійній основі.

 Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи

Перші навчально-тренувальні збори відбулись на базі центру професійної підготовки УМВС України в Вінницькій області для учнів торгівельно-економічного коледжу.

 Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи - фото 2

Спеціалісти центру професійної підготовки міліціонерів провели для підлітків уроки з бойової підготовки. Інструктори розповідали, як стріляти з пістолету Макарова та АК-47, збирати та розбирати зброю та правильно займати позицію для стрільби.

Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи - фото 3 

Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи - фото 4

- Я перший раз маю можливість потримати зброю в руках та навчитися обходитися з нею, - розповідає першокурсник Олексій. - Сподіваюсь, що ці вміння мені ніколи не знадобляться, але вони вкрай необхідні в теперішній час.

Досвідчені рукопашники показали учасникам учбово-тренувального проекту основні прийоми активної оборони та нападу, що застосовуються під час ведення бою.

Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи - фото 5 

За словами начальника управління кадрового забезпечення Інни Стаховської, програма зборів розроблена з урахуванням вікової категорії відвідувачів і в подальшому навчання проводитимуться щотижнево.

- Завдяки таким заходам підлітки зможуть отримати елементарні навички військової справи, надання медичної допомоги та самозахисту, будуть знати як себе поводити, коли знайдуть підозрілий предмет та в інших небезпечних ситуаціях, - зазначила Інна Стаховська. - В умовах сьогодення набуття таких знань є необхідністю, адже вони можуть зберегти життя.

 Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи - фото 6

Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи - фото 7

Міліціонери також ознайомили учасників тренування зі зразками вогнепальної зброї, які були вилучені у злочинців і на місцях скоєння правопорушень на території Вінниччини, а працівники медичної служби, які неодноразово виконували завдання на сході України розповіли, як правильно надавати першу медичну допомогу пораненим.

Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи - фото 8

 Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи - фото 9

На другому етапі навчань учні мали змогу отримати навички стрільби у мультимедійному тирі «Рубін», який дає змогу відчути зброю у руках та потренуватись у влучності в умовах, наближених до бойових.

Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи - фото 10

Щосереди правоохоронці вчитимуть вінничан основ військової справи - фото 11

ВИННИЦА.info