21 лип. 2021 15:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

294

0

Щотижня новий випадок: вінничани ведуть дітей на поліграф перевірити, чи вживають ті наркотики. Фото

Щотижня новий випадок: вінничани ведуть дітей на поліграф перевірити, чи вживають ті наркотики. Фото

У більш ніж половині перевірок також підтверджується факт насильства над дитиною


Щотижня новий випадок: вінничани ведуть дітей на поліграф перевірити, чи вживають ті наркотики. Фото

У Вінниці кожного тижня батьки приводять підлітків, аби перевірити на детекторі брехні. Цікавляться, чи вживають ті наркотики. А також із тим, чи вони стикалися із насиллям над дітьми. Про це Вінниця.info розповів Олександр Сорочинський, він експерт-поліграфолог із 15-річним стажем.

«За добровільної згоди дітей та їх батьків ми можемо проводити перевірку лише осіб, які вже досягли 14-річного віку. Найчастіше приводять тих, хто має 15-19 років. Але, бувають випадки, коли навіть і з 11-річними. Аби дізнатися, чи вживають їх чада наркотики. Звісно, у подібних випадках ми відмовляємо. Але, це констатація факту, що вже у такому віці дітей запідозрюють», - розповідає нам пан Олександр.

Щотижня новий випадок: вінничани ведуть дітей на поліграф перевірити, чи вживають ті наркотики. Фото


Як він зауважує, за офіційною статистикою, нині середній вік знайомства дитини наркотиками - 12,5 років.

«Ще три роки тому спробувати наркотики молодь наважувалась у 19 років. І це були здебільшого хлопці. Але частіше до нас зараз приходять з дівчатами», - продовжує Олександр Сорочинський.

Нагадаємо, 19 липня затримали 20 – річного вінничанина. У нього вилучили 63 згортки з, так званим, «клубним наркотиком» – екстазі. А 17 липня на вулиці Гната Мороза затримали вінничанина, який в обласному центрі розповсюджував амфетамін. У нього вилучили згорток з психотропною речовиною та телефон із зазначеними місцями сховок амфетаміну. В Ямполі затримали колишнього лікаря, який створив нарколабораторію і налагодив виробництво амфетаміну.

Аби вберегти дітей від наркоманії батьки й ведуть їх на перевірку поліграфом.

Щотижня новий випадок: вінничани ведуть дітей на поліграф перевірити, чи вживають ті наркотики. Фото    - фото 2


«Щоб на ранніх стадіях виявити, чи вживає наркотики ваша дитина, проводьте з нею бесіди, контролюйте її стан після прогулянок, подаруйте GPS годинник з контролем місцеперебування. У віці 12-16 років поведінка підлітків залежить від гормонів і думки його однолітків. З цього, не завжди добре виховання допомагає вберегти дітей від наркоманії», - зауважує Олександр Сорочинський.

Кожного тижня він також перевіряє на поліграфі, чи стикалась підлітки з дитячим насиллям з боку дорослих.

«Це насильство необов’язково сексуального характеру. Дітей можуть образити фізично, вдарити, спокушати, або залякувати. У таких випадках діти шукають підтримки. Тому бувають випадки, що й самі ініціюють батькам, щоб їх перевірили на детекторі брехні. Зауважу, у 40 відсотках перевірених, особливо серед дівчат – це їхні «фантазії». Але, більша частина, а це 60% - правда», - констатує експерт-поліграфолог.

Нагадаємо, на Вінниччині взяли під варту чоловіка, якого підозрюють у розбещенні дитини.

Олександр Сорочинський також зауважує, перевіряти на поліграфі приводять також дорослих, яких запідозрили у родині на вживанні наркотиків, зловживанні алкоголем та залежності від азартних ігор.

Щотижня новий випадок: вінничани ведуть дітей на поліграф перевірити, чи вживають ті наркотики. Фото    - фото 3


Поліграф, або детектор брехні (polygraph, від грец. πολύ — «багато» та γράφω — «писати») — різновид психофізіологічної апаратури та комплексна багатоканальна апаратна методика реєстрації змін психофізіологічних реакцій людини у відповідь на пред'явлення за спеціальною схемою певних психологічних стимулів. Аналіз інформації, отриманої від людини в процесі опитування за допомогою поліграфа, як стверджується, дає змогу одержувати необхідну орієнтувальну інформацію та виявляти ту, яку людина приховує.

Щотижня новий випадок: вінничани ведуть дітей на поліграф перевірити, чи вживають ті наркотики. Фото    - фото 4


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info