17 верес. 2020 12:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

95

0

Працівників вінницької колонії та одного засудженого, які до смерті побили підозрюваного у зґвалтуванні дитини, судитимуть

Працівників вінницької колонії та одного засудженого, які до смерті побили підозрюваного у зґвалтуванні дитини, судитимуть

Фахівці встановили, що службовці в минулому році побили підозрюваного у зґвалтуванні 7-річної дівчинки, а потім його «добив» співкамерник.


Працівників вінницької колонії та одного засудженого, які до смерті побили підозрюваного у зґвалтуванні дитини, судитимуть

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування відносно 6 працівників Державної установи «Вінницької установи виконання покарань №1» та одного засудженого, що відбуває покарання у державній установі. Фахівці встановили, що службовці в минулому році побили підозрюваного у зґвалтуванні 7-річної дівчинки, а потім його «добив» співкамерник.

Про це повідомляють на сайті Державного бюро розслідувань.

Як йдеться в повідомленні, 13 липня 2019 року 6 працівників державної установи завели одного із засуджених, 59-річного чоловіка, в окреме приміщення, в якому його побили (завдавши йому не менше 85 ударів). Під час побиття потерпілого у діях 5 працівників установи виконання покарань містилися ознаки катування.

Після побиття працівники установи доставили постраждалого до камери, де вже інший засуджений завдав йому тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого.

Таким чином, 5 працівників ДУ «Вінницької установи виконання покарань №1» підозрюються у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося заподіянням насильства та вчинення катування ув’язненого в місцях позбавлення волі, з метою покарання останнього за вчинення ним злочину (ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 127 КК України). Ще один працівник установи виконання покарань підозрюється у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалося заподіянням насильства відносно ув’язненого в місцях позбавлення волі (ч. 2 ст. 365 КК України). Засуджений підозрюється у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України).

Якщо провину підозрюваних доведуть, 5 працівникам установи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Ще одному працівнику – позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Засудженому – покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Вінницької області. Оперативний супровід – Вінницьке управління ДСР Нацполіції.


Нагадаємо, в липні 2019 року у Вінниці 59-річний місцевий житель намагався зґвалтувати 7-річну дівчинку. На період слідства його взяли під варту без права внесення застави. Згодом стало відомо, що підозрюваного вбили у слідчому ізоляторі на території виправної колонії №1.

Вінниця.info, фото та відео – ДБР

title