5 жовт. 2020 12:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

120

0

Школа та COVID-19: вінницькі вчителі швидше перейшли на новий рівень освіти

Школа та COVID-19: вінницькі вчителі швидше перейшли на новий рівень освіти

Педагоги швидше опанували те, що відкладали на завтра


Школа та COVID-19: вінницькі вчителі швидше перейшли на новий рівень освіти

4 жовтня українські педагоги відзначили своє професійне свято, День вчителя. Офіційно його святкують в першу неділю жовтня з 1994 року. За 26 років, ушанування освітян вперше відбувається у новому форматі. Здебільшого, у режимі онлайн. Або ж — дистанційно. Це слово за останні понад пів року для учнів та педагогів набуло нового значення. У всьому причиною є коронавірусна інфекція.

Зауважимо, за даними Вінницької ОДА, станом на 5 жовтня на Вінниччині виявили 106 випадків захворювання на коронавірус. Обласний центр знову перейшов до “помаранчевої” карантинної зони. Учні, які перебуватимуть на самоізоляції, навчатимуться дистанційно.

За словами Оксани Яценко, керівника Департаменту освіти Вінницької міської ради, через карантинні обмеження, освітній процес в Україні швидше перейшов на новий рівень.

“Педагоги швидше опанували те, що ми можливо відкладали на завтра. Це проведення освітнього процесу за допомогою дистанційних технологій. Скажім реально, що освіта України не була готовою до такого виклику. В цілому, те положення, про дистанційну освіту, яке діяло на той час у нашій нормативній освітянській базі, воно не було досконале. Воно в принципі, і зараз не зовсім досконале. І тому, налагодити освітній процес, це була проблема насамперед адміністрацій шкіл. За підтримки департаменту освіти. Це була праця педагогів. Саме їх натхнення, саме їх професіоналізм, небайдужість, допомогла швидкому опануванню нової платформи. А також вивченню форм та методів про які раніше лише чули. Або й здогадувалися. Взагалі, 21 століття — це століття інформаційних технологій. І пізно, чи рано, от така цифровізація повинна була увійти у цей освітній процес. Та через ковід, воно відбулося швидше”, - розповідала напередодні Вінниця.info Оксана Василівна.

Школа та COVID-19: вінницькі вчителі швидше перейшли на новий рівень освіти

Нагадаємо, якщо населений пункт знаходиться у “помаранчевій” карантинній зоні, навчальний процес відбувається за такими правилами. Учні 1-4 класів відвідуватимуть навчальні заклади у звичайному режимі згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог. Що ж стосується учнів 5-11 класів, то вони перейдуть на змішану (комбіновану) форму навчання згідно з затвердженим розкладом навчальних занять з обов’язковим дотриманням усіх протиепідемічних вимог. Школярі цих класів будуть поділені на підгрупи та відвідуватимуть школи по черзі. Тобто, один тиждень навчатиметься одна підгрупа, наступний тиждень – інша.

Вінниця.info