5 трав. 2020 16:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

138

0

Школу в мікрорайоні Поділля відкриють у вересні

Школу в мікрорайоні Поділля відкриють у вересні

Школу на Поділлі відкриють у вересні цього року


Школу в мікрорайоні Поділля відкриють у вересні

5 травня до Вінниці з робочим візитом приїхав Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. Міністр подивився, як реалізуються проекти, які фінансуються громадами у співфінансуванні з державою. Один із них – школа в мікрорайоні Поділля, яку планують відкрити вже у вересні цього року.

Про це йдеться на сайті Вінницької міської ради.

Будівництво школи розпочалось в грудні 2015 року. Наразі об’єкт готовий на 80%. Школа розрахована на 1200 учнів, має три поверхи. На кожному із них є відокремлена зона для дітей з 1-го по 3-й клас. Для молодших класів облаштували рекреаційну зону, санвузли, сходову клітину та окремий вхід в школу.

На першому поверсі запроектована їдальня на 250 посадочних місць. Також тут розміщені два спортивних зали, ще один - на другому поверсі. У кожному передбачені роздягальні з душовими.

На другому поверсі розміститься бібліотека, читальний зал на 30 учнів, книгосховище, актовий зал на 356 місць. Також на цьому поверсі розташуються вчительська та кабінет директора. На третьому поверсі розташуються учнівські класи. Заклад будується з дотриманням усіх вимог для організації інклюзивної освіти – є ліфт, пандуси, санвузли для дітей з особливими освітніми потребами.

«Цей проект є результатом спільної роботи центральних органів влади, регіональної і місцевої. Ні для кого не секрет, що саме завдяки реформі децентралізації, програмі Державного фонду регіонального розвитку – ми змогли в принципі подумати про те, що такі проекти можна реалізовувати. Враховуючи те, що Уряд Володимира Гройсмана досить серйозно до цього відносився, ми на паритетних умовах, фактично 50/50, реалізовували будівництво. Я маю надію, поспілкувавшись уже з Олексієм Михайловичем Чернишовим, що ми точно завершимо будівництво школи», - каже міський голова Сергій Моргунов.

Школу в мікрорайоні Поділля відкриють у вересні

Загальна вартість будівництва школи - 169,7 млн. Уже профінансовано 110,6 млн. З початку цього року роботи поки проводяться коштом міського бюджету – вже профінансовано 7,7 млн грн, до початку навчального року з бюджету громади на це передбачено ще 14,5 млн. Також очікується фінансування на завершення будівництва з Державного фонду регіонального розвитку в розмірі 44,6 млн грн.

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов запевнив, що держава підтримує місцеву владу у добудові таких важливих об’єктів.

«Ми відвідали чудовий об’єкт – це майбутня школа для молодого району, і я впевнений, що вона буде збудована у строки. Вона досить технологічно побудована. Сьогодні перебуваю з робочою поїздкою по Вінницькій області. Те, що ми сьогодні побачили, потрібно добудовувати, дофінансовувати врешті-решт, і в цьому році разом відкрити. Сьогодні дуже важлива робота спільна робота. Громадянам все одно, вони бачать, коли об’єкти побудовані, мають гідну заробітну плату, функціонує транспорт, розвивається інфраструктура. Я бачу, що у Вінниці є відповідна кооперація між головою обласної адміністрації та міським головою, і це добре», - відзначив Олексій Чернишов.

Школу в мікрорайоні Поділля відкриють у вересні - фото 2

А голова Вінницької ОДА повідомив, що загалом на Вінниччині в цьому році буде завершено будівництво п’яти шкіл.

«На території області в цьому році плануємо реалізувати програму Президента з будівництва 5 шкіл, 5 дитячих садочків та 5 спортивних об’єктів. Дійсно в цьому році, з огляду на короновірусну інфекцію, ми маємо певні серйозні виклики перед центральними бюджетами, тому, коли переглядався розмір Державного фонду регіонального розвитку, ми залишили повністю всю програму і зараз фокусуємося на тому, щоб виконати це, щоб ми позакінчували ті проекти, які не були реалізовані у попередні роки. Будівництво школи у Вінниці - надзвичайно важливий проект. В ньому використані сучасні освітні технології. Тут є окремі приміщення і окремий функціонал для початкової школи і окремий блок для тих, хто навчається до 9 класу. Забезпечено сучасні вимогі по доступності та енергоефективності. Я переконаний, що цей проект буде гарним зразком в реалізації спільного підходу місцевої влади, регіональної влади для задоволення соціальних потреб населення», - розповів Владислав Скальський.

Школу в мікрорайоні Поділля відкриють у вересні - фото 3

Школу в мікрорайоні Поділля відкриють у вересні - фото 4

Школу в мікрорайоні Поділля відкриють у вересні - фото 5

Школу в мікрорайоні Поділля відкриють у вересні - фото 6

Школу в мікрорайоні Поділля відкриють у вересні - фото 7

Нагадаємо, що у Вінниці триває будівництво школи в мікрорайоні Поділля. Підрядники завершують внутрішні роботи: змонтована система опалення, пофарбовані стіни та тематичні розписи в фойє. Заклад розрахований на 1200 учнів.

Школа на Поділлі стане гімназією № 24.

У травні 2018-го нaбув чинності Порядок зaрaхувaння, відрaхувaння тa переведення учнів, погоджений Міністерством юстиції, головнa метa якого – зaпропонувaти aльтернaтиву вступним конкурсaм у перші клaси. Особливістю є тaкож територіaльнa принaлежність до певного нaвчaльного зaклaду.

Вінниця.info, фото з сайту ВМР