18 січ. 2021 14:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

144

0

Школярі можуть повернутися до очної та змішаної форми навчання уже після закінчення локдауну

Школярі можуть повернутися до очної та змішаної форми навчання уже після закінчення локдауну

Станеться це за умови сприятливої санітарно-епідемічної ситуації


Школярі можуть повернутися до очної та змішаної форми навчання уже після закінчення локдауну

По закінченню локдану в Україні (24 січня) учні молодших класів можуть повернутися до повноформатного навчання, а учні старшої школи – до змішаної форми. Станеться це за умови сприятливої санітарно-епідемічної ситуації.

Про це йдеться на сайті Урядового порталу.

«Вважаю, що принаймні молодші класи після завершення карантинних обмежень можуть повернутися до повноформатного навчання. Щодо старшої школи, то за сприятливої санітарно-епідемічної ситуації в країні буде прийнятним проведення навчання за змішаною формою», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Він додав, що ухвалення остаточних рішень із цих питань не залежить від однієї особи – Міністра освіти і науки або Міністра охорони здоров’я. Обидва міністерства постійно комунікують.

«Я цілком поділяю позицію та прислухаюся до аргументів фахівців, епідеміологів, лікарів, рекомендації яких ґрунтуються на моніторингах епідемічної ситуації в країні. Саме тому МОН та МОЗ перебувають у постійній комунікації», – підкреслив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, на вихідних у Вінниці батьки школярів вийшли на мітинг проти дистанційного навчання.

Також вінничани підписують петицію проти «дистанційки». 15 січня вінничанка Ольга Симоненко зареєструвала петицію до міської ради із проханням після локдауна (24 січня) відновити у школах навчання. Просить зробити навчання змішаним – «тиждень через тиждень». За словами авторки петиції, дистанційне навчання не приносить учням ні знань, ні бажання вчитися. Станом на 18 січня петицію підписали 149 осіб з 350 необхідних.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info