23 верес. 2022 12:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

72

0

Школярів Вінниччини будуть навчати заходам пожежної безпеки

Школярів Вінниччини будуть навчати заходам пожежної безпеки

На Вінниччині посилюють заходи безпеки в освітньому середовищі. Про це йшлося на спільній нараді Департаменту гуманітарної політики ОВА та Головного управління ДСНС у Вінницькій області.


Школярів Вінниччини будуть навчати заходам пожежної безпеки

На Вінниччині посилюють заходи безпеки в освітньому середовищі. Про це йшлося на спільній нараді Департаменту гуманітарної політики ОВА та Головного управління ДСНС у Вінницькій області. Серед ключових питань порядку денного - створення дружин юних пожежних-рятувальників на базі закладів загальної середньої освіти.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОВА.

Створення дружин юних пожежних-рятувальників дозволить удосконалити систему навчання дітей заходам пожежної безпеки, їх професійній орієнтації, поширенню пожежно-технічних знань та реалізації інших завдань, спрямованих на запобігання пожежам. Такі заходи розвинуть уміння правильно діяти при пожежі.

Для цього передбачено проведення роз'яснювальної роботи, аби визначити учасників об'єднання. Рекомендований вік – від 10 до 17 років.

Усі учні пройдуть опитування щодо бажання взяти участь у діяльності дружини юних пожежників-рятувальників.

Також під час наради розглянули питання щодо створення та функціонування класів безпеки для формування безпечного середовища.

Зокрема, на Вінниччині буде втілено проєкт «Клас безпеки» у закладах загальної середньої освіти. Його мета – підвищити обізнаність учнів щодо правил безпеки життєдіяльності та створити умови для безпечного виховання молоді.

Окремо учасники засідання розглянули питання щодо виконання заходів пожежної та техногенної безпеки, приведення до готовності захисних споруд об’єктів закладів освіти.

Так, органи управління освітою в громадах та адміністрації шкіл повинні будуть усунути порушення в частині пожежної та техногенної безпеки, а також постійно аналізувати стан наявних споруд цивільного захисту та привести їх у належний стан готовності.

Для школярів проводитимуть додаткові навчання щодо відпрацювання алгоритму дій у разі сигналу повітряної тривоги.

Безпечне освітнє середовище та обізнаність учнів є одним із першочергових завдань роботи галузі.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info