29 жовт. 2021 10:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

109

0

Штам Дельта вражає молодь і дітей. На Вінниччині за минулу добу захворіли 36 дітей

Штам Дельта вражає молодь і дітей. На Вінниччині за минулу добу захворіли 36 дітей

Штам Дельта дуже агресивний. Він вражає не тільки людей віком 65+, а й молодих людей та дітей


Штам Дельта вражає молодь і дітей. На Вінниччині за минулу добу захворіли 36 дітей

На Вінниччині за минулу добу на коронавірус захворіли 36 дітей. В лікарнях області збільшується кількість пацієнтів, тому людей закликають робити щеплення проти коронавірусу.

Про це під час виступу на сесії Вінницької обласної ради 29 жовтня повідомила директор департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації.

«Штам Дельта дуже агресивний. Він вражає не тільки людей віком 65+, а й молодих людей та дітей. Щоденно ми реєструємо велику кількість захворювань серед дитячого контингенту. Тільки за вчора захворіло 36 дітей», - повідомила Ольга Задорожна.

За рівнем смертності Вінницька область на 22 рейтинговому місці.

«Але, на жаль, втрати зростають. А сьогодні ми втратили за минулу добу 20 пацієнтів», - зазначила керівник департаменту.

Щодо смертності, по районах області, то найбільше пацієнтів померли у Вінницькому районі.

«Саме цей район мав найбільшу кількість зростання з першого дня початку третьої хвилі епідемії», - говорить Ольга Задорожна.

Завантаженість «ковідних» лікарень Вінницької області.

«Зараз найбільша кількість пацієнтів знаходиться в Гайсинькій лікарні 77%, Могилів-Подільській 83%, у Вінниці 73% і вище. Розгортання додаткового ліжкового фонду нам допоможе, але якщо ми не будемо вакцинувати населення, нам не допоможе розгортання додаткового ліжкового фонду, навіть якщо максимально його задіяти», - каже керівник департаменту охорони здоров’я.

Нагадаємо, 25% населення Вінницької області вакциновані проти коронавірусу, але для формування колективного імунітету, цей показник має складати понад 70%. На Вінниччині за день роблять біля 10 тисяч щеплень проти коронавірусу, але цього замало, потрібно до 14 тисяч на день. Щоб розвіяти фейки, які поширюють в соцмережах про вакцинацію, в області запроваджують інформаційну кампанію.

Раніше ми писали, що пацієнти, які перебувають в «ковідних» лікарнях Вінниччини, мають інший перебіг хвороби, ніж пацієнти, яких госпіталізували пів року тому. Зараз набагато швидший розвиток захворювання.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info