23 квіт. 2019 17:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

114

0

«Шукачів скарбів», які розкопали єврейські могили у Немирові, відправили до в’язниці

«Шукачів скарбів», які розкопали єврейські могили у Немирові, відправили до в’язниці

На Вінниччині засудили двох житомирян, які у Немирові розкопали поховання євреїв, розстрiляних нацистами пiд час Другої свiтової війни.


«Шукачів скарбів», які розкопали єврейські могили у Немирові, відправили до в’язниці

На Вінниччині засудили двох житомирян, які у Немирові розкопали поховання євреїв, розстрiляних нацистами пiд час Другої свiтової війни. Зловмисники насипали в мiшки останки людей, щоб в подальшому вивезти на автомобiлi, який залишили неподалiк кладовища. Вандали сподiвалися знайти в похованнi коштовнi речi. Тепер «чорні археологи» відбуватимуть покарання у в’язниці.

«Установлено, що двоє осіб, жителів м. Житомира, власним автомобілем приїхали у Немирів та, 10.04.2018, прийшли на територію кладовища, що розташоване у м. Немирів, де поховані жертви Другої світової війни. Після чого, підійшли до поховання, на якому була пам’ятна табличка із надписом «загинувшим від рук фашистських загарбників 1943 року». У подальшому, діючи спільно, за допомогою лопат розкопали вказане поховання, насипаючи вийнятий ґрунт з фрагментами кісток людей у полімерні мішки, частину з яких, а саме одинадцять штук підняли на гору, з метою подальшого їх переміщення в інше місце та пошуку у піднятому ґрунті цінних речей. За даним "заняттям" їх і було затримано.

Відносно вказаних «шукачів скарбів» ухвалено обвинувальний вирок, яким їх засуджено за ч. 3 ст. 297 КК України (наруга над місцем поховання жертв нацистських переслідувань, вчинена за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів) та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з максимально можливим іспитовим строком 3 роки», - повідомляє прес-служба прокуратури Вінниччини.

Вінниця.info