18 лют. 2020 13:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

69

0

«Шведський бізнес день» у Вінниці – підприємці двох країн обговорили напрямки співробітництва

«Шведський бізнес день» у Вінниці – підприємці двох країн обговорили напрямки співробітництва

Обидві сторони обговорили свої можливості та досягнення


«Шведський бізнес день» у Вінниці – підприємці двох країн обговорили напрямки співробітництва

18 лютого в конференц-залі готелю «Франція» в рамках «Шведського бізнес дня» у Вінниці відбулась зустріч підприємців вінницьких та шведських компаній, а також обласної влади та першої секретарки Посольства Швеції в Україні, заступниці Голови місії Луїс Морсінґ. Говорили про перспективи співпраці в різних галузях, здобутки Вінниччини та можливості для інвестицій. В рамках офіційної зустрічі з презентаціями виступили голови громадської організації «Вінницький бізнес-клуб», комунального підприємства «Вінницький муніципальний центр інновацій» та Шведської бізнес-асоціації.

«Ми маємо цілу низку реалізованих спільних ініціатив. Для прикладу, проект «U-LEAD» з Європою, до якого також долучилося Королівство Швеція та в рамках якого створюються нові центри надання адміністративних послуг на території області. І, що знаково, концепція центрів надання адміністративних послуг з’явилася саме на Вінниччині.

По-друге, ми маємо проект, який реалізується спільно з північною фінансовою корпорацією. І ви можете побачити сьогодні на вулиці Соборній, як модернізується наша система освітлення. Проект великий, має декілька вулиць. В тому числі, і одну з найбільш протяжних вулиць міста – вулицю Пирогова. Окрім модернізації, нашою метою є і наближення до європейського стандарту. Ми хочемо сховати всі ці звичні дроти освітлення під землю.

Ми маємо практичні приклади співробітництва, але дуже важливо поглиблювати ці контакти, адже саме з таких контактів створюються спільні проекти. Радий вітати пані Луїс, ми вже мали протокольну зустріч, поспілкувалися, і дійсно дуже цікавим є також і культурний рух. Саме з культурного руху починається обмін цінностями», – зазначив на початку зустрічі голова Вінницької облдержадміністрації Владислав Скальський.

«Шведський бізнес день» у Вінниці – підприємці двох країн обговорили напрямки співробітництва

«В нас вже була дуже приємна зустріч з паном Скальським, де ми обговорили наші проекти в сфері бізнесу та культури, які Посольство та Шведська бізнес-асоціація вже зробили у Вінниці.

В 2016 році ми провели тут форум з питань енергетики і чистого довкілля, де представили шведські рішення для фінансування подібних проектів.

Нам також дуже приємно приїжджати на День Вінниці, який місцева влада влаштовує у вересні, і ми сподіваємося, що й надалі будемо приїжджати до вашого міста. Сподіваюсь, що ми зможемо не тільки з компаніями приїжджати, але й додавати культурну складову.

Нам дуже приємно, що суттєвою частиною підтримки Швецією українських реформ є програма «U-LEAD». І приємно, що у Вінницькій області є 9 центрів адміністративних послуг. Тому що ми вважаємо, що такі центри надання адміністративних послуг зміцнюють місцеву демократію, і це також добре для роботи бізнесу. Це полегшує роботу бізнесу», – відзначила в своїй промові перша секретарка Посольства Швеції в Україні, заступниця Голови місії Луїс Морсінґ.

«Шведський бізнес день» у Вінниці – підприємці двох країн обговорили напрямки співробітництва - фото 2

Пані Луїс також відзначила значний розвиток Вінниці в ІТ-сфері і додала, що лише два тижні тому в місті свої офіси відкрили дві шведські ІТ-компанії. Також неабиякою приємністю для шведської сторони є той факт, що під час будівництва вінницького заводу «Green Cool» використовувалися шведські технології.

«Ми тут для того, щоб будувати майбутнє, майбутні зв’язки, нам приємно, що сьогодні ми в Вінниці разом зі шведською бізнес-асоціацією та шведськими компаніями з різних сфер. І вони відображають ті сфери, де, як ми вважаємо, у Швеції є значні конкурентні переваги», – повідомила перша секретарка Посольства Швеції в Україні під кінець виступу.

Так, шведська сторона представила компанії в сферах транспорту, індустріального будівництва та сільсько-господарської техніки, планування міста, енергоефективності та відновлюваної енергетики, а також в сфері охорони здоров’я.

Більш детально про компанії як шведської сторони, так і української розповів під час презентації президент Шведської бізнес-асоціації Богдан Сенчук. Асоціація створена наприкінці літа 2016 року та об’єднує шведські компанії, що працюють на українському ринку, та українські компанії, що співпрацюють зі шведськими компаніями та цікавляться шведським ринком для просування своїх продуктів.

На завершення Луїза Морсінґ додала, що цього літа відбудеться 9-ий шведсько-український бізнес-форум. Велика конференція, куди шведська сторона запрошує всіх, хто зацікавлений у шведсько-українському співробітництві. Вона буде проходити в Києві. На цю конференцію запросили івінницьких підприємців. В посольстві обіцяють поділитись всією необхідною інформацією та надіслати запрошення.

«Шведський бізнес день» у Вінниці – підприємці двох країн обговорили напрямки співробітництва - фото 3

«Шведський бізнес день» у Вінниці – підприємці двох країн обговорили напрямки співробітництва - фото 4

«Шведський бізнес день» у Вінниці – підприємці двох країн обговорили напрямки співробітництва - фото 5

Вінниця.info