23 лип. 2010 15:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

18

0

Симоненко готує бунт проти Азарова

Симоненко готує бунт проти Азарова

вимагає переглянути рішення про підвищення комунальних тарифів


Симоненко готує бунт проти Азарова

Компартія вимагає від Кабміну переглянути рішення про підвищення комунальних тарифів для населення.

"В іншому випадку Компартія України залишає за собою право закликати населення до акцій протесту проти підвищення цін на комунальні послуги", - йдеться в заяві президії ЦК КПУ.

На думку комуністів, дії Кабміну щодо підвищення тарифів "не знижують, а посилюють напругу в суспільстві, перекладаючи всю тяжкість соціальних і політичних помилок на плечі трудящих".

"Уряд ставить проблеми тарифної та цінової політики в пряму залежність від інтересів олігархічних кланів і зарубіжного капіталу", - сказано в заяві.

Президія ЦК КПУ також зазначає, що Кабмін не вжив необхідних заходів для притягнення до кримінальної відповідальності "тих, хто раніше брав вкрай невигідні кредити у Заходу і тим самим спровокував нинішню економічну ситуацію в Україні".

КПУ також вважає, що в країні є внутрішні резерви, які дозволяють не підвищувати ціну на газ - "наприклад, знизити ціну на електроенергію, яка на сьогоднішній день завищена, а також врахувати реальну вартість газу, що видобувається в Україні".

Як відомо, Національна комісія регулювання електроенергетики збільшила з 1 серпня на 50% відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалення та гаряче водопостачання населення.

 

Українська правда


0
0