12 трав. 2016 16:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

61

0

Сім’я загиблого в АТО льотчика отримає квартиру у Вінниці

Сім’я загиблого в АТО льотчика отримає квартиру у Вінниці

 Сім’я загиблого льотчика Дмитра Майбороди отримає квартиру у Вінниці 


Сім’я загиблого в АТО льотчика отримає квартиру у Вінниці

 Сім’я загиблого льотчика, Героя України Дмитра Майбороди отримає квартиру у Вінниці. Проект рішення «Про надання квартири члену сім’ї загиблого військовослужбовця» 12 травня підтримали на засіданні виконкому міської ради.

Як розповів ВИННИЦА.info в.о. директора департаменту житлового господарства Роман Фурман, житло знаходиться в новобудові мікрорайону «Академічний». Квартира буде однокімнатною.

Довідка

Дмитро Майборода народився 14 квітня 1980 р. у Вінниці. Служив начальником служби безпеки польотів у 456-ій гвардійській бригаді транспортної авіації в званні майора.

Командир екіпажу літака АН-26 Дмитро Майборода з травня по липень 2014 року виконав 35 бойових вильотів для перевезення військових, гуманітарних вантажів, озброєння, матеріально-технічних засобів в зону АТО на сході України, проводив евакуацію поранених та хворих.

14 липня 2014 року в Краснодонському районі Луганської області в літак, яким керував Дмитро, влучила ворожа ракета класу «повітря-повітря». Офіцер зміг утримати в повітрі ушкоджений літак, відвести його подалі від населених пунктів, та разом з помічником командира екіпажу майором Дмитром Шкарбуном до останнього керував літаком, що дозволило іншим членам екіпажу евакуюватися. 30 квітня у Вінниці в рідній школі загиблого льотчика встановили меморіальну дошку. Також нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко присвоїв звання Героя України загиблому вінницькому льотчику, майору Дмитру Майбороді.

В листопаді 2015-го року літаку Ан-26 присвоєно ім’я вінницького льотчика Дмитра Майбороди.

ВИННИЦА.info