25 лют. 2013 13:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Політика
0

136

0

Син Порошенка стає депутатом Вінницької облради

Син Порошенка стає депутатом Вінницької облради

Олексій Порошенко переміг на довиборах у Бершдському районі. В Калинівському районі перемога дісталася екс-головному міліціонеру Вінниччини Василю Поліщуку


Син Порошенка стає депутатом Вінницької облради

 Син екс-міністра економічного розвитку і торгівлі, позафракційного депутата Верховної Ради Петра Порошенка - Олексій та голова Калинівської районної державної адміністрації Василь Поліщук перемагають на довиборах депутатів Вінницької обласної ради замість тих, що склали свої повноваження у зв'язку з обранням до Верховної Ради.

Про це повідомив голова Вінницької обласної виборчої комісії Павло Лесик.

За його словами, за попередніми даними облвиборчкому в окрузі № 3 у Бершадському районі за Олексія Порошенка, висунутого вінницької обласною організацією партії "Батьківщина", проголосувало 77% виборців, які взяли участь у голосуванні. Найближчий конкурент Порошенка-молодшого - голова Бершадської районної державної адміністрації Михайло Бурлака, висунутий Партією регіонів, набрав 18,4%. Всього в окрузі було зареєстровано 11 кандидатів.

Син Порошенка стає депутатом Вінницької облради

Син Порошенка стає депутатом Вінницької облради - фото 2

Син Порошенка стає депутатом Вінницької облради - фото 3

На Вінниччині такий результат кандидата (77%) від опозиційних сил ще не було. Рівень довіри до Олексія Порошенка на довиборах свідчить про беззаперечний авторитет Петра Порошенка, не лише у Вінниці де він у жовтні 2012 року з таким же великим результатом переміг на виборах у Верховну Раду по округу №12, а й на теренах Вінницької області.

Отже тепер у Вінницькій облраді буде два Олексія Порошенки – старший, батько Петра Порошенка, який став депутатом облради ще у 2010 році по мажоритарному округу в Крижопільському районі від партії «Єдність», та молодший – син Петра Порошенка. Олексій-молодший замінить у депутатському кріслі в облраді Григорія Заболотного, котрий пішов працювати до парламенту.

 Син Порошенка стає депутатом Вінницької облради - фото 4

В окрузі № 14 в Калинівському районі за висунутого Партією регіонів Поліщука голоси віддали 65% виборців. Його найближчий конкурент - висуванець партії "Свобода" Костянтин Васюк отримав 31,5% голосів. Всього в окрузі було зареєстровано 6 кандидатів. 

Тут складений екс-губернатором Вінниччини Олександром Домбровським мандат дістався представнику владної партії Василю Поліщуку, якого мало не зняли з перегонів через скаргу кандидата від комуністів.

 Син Порошенка стає депутатом Вінницької облради - фото 5

За словами Лесика, остаточні результати довиборів депутатів Вінницької облради будуть оголошені протягом 5 днів.

«Проблема із фінансуванням виборів. Адже виділені ще 5 лютого розпорядженням голови облдержадміністрації 470 тисяч гривень до нас ще не надійшли. Ми провели ці вибори фактично у борг.

При цьому, фракція «Єдність Вінниччини» від якої в облраді були Заболотний та Домбровський тепер матиме на два мандати менше, а Партія регіонів та «Батьківщина» поповнять свої ряди новими депутатами.

Наприкінці грудня 2012 року Вінницька обласна виборча комісія призначила перевибори двох депутатів обласної ради замість тих, які склали свої повноваження у зв'язку з обранням до Верховної Ради на 24 лютого 2013 року. Зокрема, облвиборчком призначив вибори в мажоритарних округах № 3 (Бершадський район) і № 14 (Калинівський район) замість депутатів Григорія Заболотного та Олександра Домбровського, які склали повноваження у зв'язку з обранням до Верховної Ради.

ВИННИЦА.info


0
0