10 верес. 2015 11:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

35

0

Синоптики обіцяють вінничанам холодну осінь і сніг у жовтні

Синоптики обіцяють вінничанам холодну осінь і сніг у жовтні

Осінь у Вінниці бцде холодною


Синоптики обіцяють вінничанам холодну осінь і сніг у жовтні

Теплого бабиного літа не буде, так само, як і оксамитового сезону. Більш того, в кінці жовтня нас вже чекають сніг з дощем. Синоптики кажуть: у всьому винен спекотний серпень.

Холодну погоду в Україну принесли повітряні маси з півдня-південного заходу, кажуть в українському Гідрометеоцентрі.

«Така погода протримається як мінімум ще п'ять днів», — повідомив заступник начальника Анатолій Прокопенко. А ось від довгострокових прогнозів синоптики утримуються.

Натомість народний синоптик Леонід Горбань розповів «Вістям», що теплого бабиного літа не буде.

«Насправді поняття «бабине літо» відповідає чітким календарним чисел. Перше, так зване молоде бабине літо настає 27 серпня і закінчується 11 вересня. А наступні два тижні — це старе, або друге бабине літо», — говорить Горбань.

Зараз на вулиці досить прохолодно, і так буде до кінця вересня.

«Тепла вже не чекайте. З 11 по 22 вересня середньодобова температура 14-16 градусів. Це означає, що вдень тепліше ніж 20 градусів не буде», — зазначає Горбань.

На думку народного синоптика, з 23 вересня в Україну прийде друга хвиля холоду. Причому з 25 вересня середньодобова температура буде +8°С, а вдень повітря прогріється до +14-16°С. Дощі пройдуть 17 і 18, а також 25-28 вересня.

У жовтні – дощ зі снігом

Перша третина жовтня буде сухою, дощ очікується лише 9 жовтня. Середньодобова температура до +11-14°С, вдень — до +17°С. А ось з 12-го по 19-е нас чекає справжній холод, температура знизиться до +2°С, можуть бути навіть заморозки. З 26 по 29 жовтня нас і зовсім чекають дощі із снігом, а середня температура буде всього 0 градусів.

«Початок листопада буде відносно теплою, до 4-го числа середня температура — +8-10 градусів. А потім погода буде мінливою», — говорить народний синоптик.

Вже з 5 по 9 листопада температура опуститься до +1-3°С, а з 10 листопада потеплішає до +5-6°С.

З 17-го температура знову почне опускатися до +1-3 градусів, а з 21 по 26 листопада на нас чекають перші морози — до мінус 1-4 градусів.

За словами Горбаня, холодної осені винен спекотний серпень.

«Літо було помірним, проте в серпні і на початку вересня настали дуже спекотні дні. І, за всіма народними прикметами, осінь буде холодною. Хоча кажуть, що не буває два бабських літа сухим або мокрим, але в цьому році саме обидва ці періоди будуть холодними», — каже синоптик.

ВИННИЦА.info