31 жовт. 2010 20:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

44

0

Системних порушень, які б вплинули на результат виборів, на Вінниччині не має – спостерігачі

Системних порушень, які б вплинули на результат виборів, на Вінниччині не має – спостерігачі

міжнародні спостерігачі не зафіксували поки що системних порушень виборчого процесу у Вінницькій області


Системних порушень, які б вплинули на результат виборів, на Вінниччині не має – спостерігачі

Міжнародні спостерігачі не зафіксували поки що системних порушень виборчого процесу під час виборів у місцеві органи самоврядування на території Вінницької області.

Зокрема, спостерігач від Російської Федерації Христина Курбет відзначила наявність технічних помилок. "На деяких дільницях були розвішані дані по представникам інших дільниць. Для голосування подекуди були обрані маленькі приміщення, були черги в кабіни для голосування. Проте, черги також пов’язані із кількістю кандидатів, які балотуються в різні органи влади, щоб ознайомитись зі списками та зробити свій вибір люди по 10-20 хвилин простоювали у кабінках для голосування", - розповіла про свої враження від виборів у регіоні спостерігач.

Вона також відзначила, що оскільки система голосування за новим законодавством поки що не відпрацьована, відтак, і траплялись подібні помилки. Водночас, Х. Курбат наголосила, що не помітила жодних порушень, які б "вплинули на результат виборів".

Від міжнародної організації "За справедливі вибори" міжнародні спостерігачі Михай Курелар та  Мариус Стингериу з Румунії додали, що подекуди бачили агітаційні плакати на виборчих дільницях. "На одній із дільниць ми побачили виборчий плакат одного із кандидатів від партії. Ми вказали голові виборчої комісії на це порушення і назву партії з плакату вирізали. На ще одній дільниці список кандидатів до райради не був вивішений, а просто лежав на столі і, можливо, люди не могли ознайомитись із цією інформацією. Що стосується переносних скриньок для голосування, то нам здається що система працює достатньо налагоджено і кількість людей, які голосують вдома не така вже й велика", - заявили румунські спостерігачі.

 

ВИННИЦА.info


0
0