27 берез. 2020 11:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

180

0

Скальський і Моргунов прокоментували, звідки на Вінниччині 9 хворих на коронавірус

Скальський і Моргунов прокоментували, звідки на Вінниччині 9 хворих на коронавірус

Більшість людей заразились від медсестри


Скальський і Моргунов прокоментували, звідки на Вінниччині 9 хворих на коронавірус

У Вінницькій області 9 хворих на коронавірус. Більшість з них заразились від медсестри, яка працює в пологовому будинку.

«Маємо детальну інформацію по всіх особах, в кого підтверджено коронавірусну інфекцію. Фактично епідеміологи і медичні працівники відпрацювали всіх контактних осіб нашої першої підтвердженої хворої. Саме тому ми маємо таку велику кількість підтверджених лабораторних аналізів», - повідомив під час брифінгу 27 березня голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

Станом на сьогодні на 10.00 загалом в області зареєстровано 42 підозри на коронавірус. В 27 випадках діагноз не підтверджений. В 9 випадках підтверджений коронавірус, в тому числі і в дитини. Зразки від 6 осіб досліджуються.

Всі пацієнти в лікарнях у боксованих палатах під медичним спостереженням.

«Визначені всі контактні особи, які самоізольовані і знаходяться під медичним наглядом», - додав В. Скальський.

Мер Вінниці Сергій Моргунов розповів про стан інфікованих. Це 42-річна жінка, яка контактувала із знайомими з Польщі. Чоловік 32-х років, який подорожував кількома країнами Європи. 5-річний племінник жінки, яка контактувала із сім’єю з Польщі. Також чотири інших випадки – це контакти першої пацієнтки за місцем роботи. Всі жінки – 30, 35, 44 і 60 років. Це дійсно працівники пологового будинку №2.

«Сьогодні стан першої хворої наближається до задовільного. Температура тіла –нормальна. Також в першому інфекційному відділення знаходиться чотири пацієнтки – близькі члени родини хворої. Самопочуття їх задовільне, температура нормальна, проявів респіраторного захворювання немає, але ще триває дослідження на наявність коронавірусу.

Також в інфекційному перебуває ще дві жінки з підозрою на COVID-19, які прибули з-за кордону. У пацієнток температура 37, самопочуття у них добре. Триває дообстеження на коронавірус. 5-річний хлопчик почуває себе добре. Температура тіла 36,4 градуси. Стан батька, який знаходиться з дитиною, задовільний», - сказав міський голова.

Крім того, під контролем сімейних лікарів перебувають 240 осіб, з яких 115 громадян, що прибули в період з 16.03 по 26.03 з країн, де є підтвердження епідемічної ситуації по коронавірусу і 125 осіб – члени сімей – контактні особи, які віднесені до груп ризику.

«Зі всіма контактними особами проведена роз’яснювальна робота про необхідність перебування на самоізоляції», - додав Сергій Моргунов.


Нагадаємо, що у Вінницькій області підтвердили 9 випадків коронавірсу COVID-19.

25 березня у Вінниці зафіксували перший лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19. Захворіла 42-річна жителька м. Вінниці. Персональних даних не розголошують, але відомо, що жінка є медичним працівником Вінницького міського клінічного пологового будинку № 2. Пологовий будинок 25 березня закрили на карантин на невизначений термін та встановили коло контактних осіб.

Згодом підтвердили коронавірусну інфекцію в її 5-річного племінника.

Вінниччина отримала китайські тест-системи для виявлення COVID-19. Вінничан просять повідомляти про «заробітчан», які не дотримуються зобов’язань про самоізоляцію.

Вінниця.info

title