17 жовт. 2019 13:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

92

0

Скальський провів офіційну зустріч із делегацією Збройних Сил США

Скальський провів офіційну зустріч із делегацією Збройних Сил США

Голова Вінницької ОДА зустрівся делегацією Збройних Сил Сполучених Штатів Америки


Скальський провів офіційну зустріч із делегацією Збройних Сил США

16 жовтня відбулась зустріч голови Вінницької обласної державної адміністрації Владислава Скальського, директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Володимира Мережка з делегацією Збройних Сил Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності Вінницької ОДА.

Делегація американських військових перебуває на Вінниччині в рамках відзначення річниці вшанування пам’яті українського та американського пілотів, які рік тому загинули під час багатонаціонального навчання «Чисте небо – 2018». Зокрема, члени делегації 15 жовтня взяли участь у відкритті пам’ятного знаку загиблим військовим, який встановлено поблизу місця падіння літака села Уланів Хмільницького району.

Під час зустрічі очільник області Владислав Скальський ознайомив присутніх із ситуацією на Сході України, а також зазначив:«В області на сьогодні статус учасника бойових дій отримали близько 17 тис. осіб, безпосередньо учасника війни – 34 особи, 236 вінничан загинули під час проведення антитерористичної операції».

Крім того, голова облдержадміністрації поінформував присутніх про соціально-економічну та інвестиційну ситуацію на Вінниччині, а також зупинився на базових показниках розвитку регіону, за якими область займає лідируючі позиції в Україні.

У свою чергу, генерал-майор, командувач Військово-повітряних Сил Національної Гвардії штату Каліфорнія Грегорі Джонс зауважив, що на сьогодні налагоджено партнерські відносини двостороннього військового співробітництва між Повітряними Силами Збройних Сил України та Національної гвардії штату Каліфорнія. Також під час візиту американські військові вшанували пам’ять героїв Небесної сотні та загиблих вінничан в АТО/ООС біля інтерактивної пам'ятної дошки в будівлі обласної державної адміністрації.

Скальський провів офіційну зустріч із делегацією Збройних Сил США

Як повідомляла Вінниця.info, 15 жовтня у Хмільницькому районі, на місці авіакатастрофи винищувача Су-27, відкрили меморіал двом загиблим льотчикам: українцю Івану Петренку і американцю Сету Нерінгу.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА