29 берез. 2020 13:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

152

0

Скальський розповів про стан хворих на коронавірус: лише дитина у важкому стані

Скальський розповів про стан хворих на коронавірус: лише дитина у важкому стані

Всі пацієнти госпіталізовані. У важкому стані дитина


Скальський розповів про стан хворих на коронавірус: лише дитина у важкому стані

У Вінницькій області лабораторно підтверджено 23 випадки захворювання на коронавірус. Всі пацієнти госпіталізовані. У важкому стані дитина, віком 2,7 років з Чернівецького району. Всіх інших пацієнтів стан здоров’я медики оцінюють, як задовільний.

Про це під час брифінгу повідомив голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

«Всі хворі госпіталізовані. Стан їх задовільний. Лише одна дитина з Чернівецького, яка в Могилів-Подільській лікарні. Вона має важкий стан. Але протягом останніх годин на ранок маємо інформацію про перші позитивні зсуви по стану цієї дитини», - повідомив В. Скальський.

Відомо, що дитині 2 роки сім місяців, вона з багатодітної родини с. Борівка Чернівецького району.

Голова Вінницької ОДА розповів про інші випадки, відмітивши, що саме так повинні поводитись свідомі громадяни, у випадку підозри на коронавірус.

«Чоловік, 24 роки, житель міста Вінниці мав опосередкований контакт з медпрацівником урологічного відділення онкодиспансеру де підтверджений випадок захворювання на COVID-19. Зазначена особа, не маючи жодних симптомів ГРВІ, відразу з дружиною пішли на самоізоляцію. На третю добу, ввечері в нього піднялась температура до 38,5. З’явились слабкість, сухий кашель. Він свідомо, сам визвав собі спеціалізовану бригаду екстреної медичної допомоги, попередивши медиків про контакт з потенційним хворим. Пацієнт одразу був доставлений в боксовану палату інфекційного відділення першої лікарні. Пацієнт лікується стан стабільний. Дружина – здорова, перебуває на самоізоляції.

Також маємо позитивний випадок свідомого ставлення з прикладу медичних працівників. Керівник однієї з ЦРЛ разом з дружиною були за кордоном. По приїзду, разом з дружиною пішли на самоізоляцію на 14 днів. Після завершення періоду самоізоляції обстежились на наявність коронавірусної інфекції. Отримавши результат про відсутність інфекції, приступили до роботи», - розповів В. Скальський.


Вчора обмежили в’їзди в м. Вінницю. Водії можуть в’їхати у місто лише з київського, немирівського та хмельницького напрямків.

Як повідомляла Вінниця.info, на міській комісії прийняли рішення про посилення карантинного режиму: з 29 березня громадським транспортом зможуть користуватися окремі працівники.

У Вінниці пологовий будинок та онкоцентр на карантині через коронавірус.

Вінниця.info

title