22 черв. 2021 17:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

3550

0

​Скільки коштує навчання у вінницьких університетах

​Скільки коштує навчання у вінницьких університетах

Щонайменше на 10 % зросли ціни на навчання у вінницьких вишах.


​Скільки коштує навчання у вінницьких університетах

З 1 липня в Україні розпочинається вступна кампанія. Абітурієнти, які успішно склали ЗНО та набрали необхідні прохідні бали можуть подати документи як на бюджетну форму навчання, так і на контрактну.

Щонайменше на 10 % зросли ціни на навчання у вінницьких вишах. У 2020 році, Міністерство освіти України підвищило вартість навчання за контрактом для 38 найпопулярніших спеціальностей для вступу. Проте підвищення цін не вдалось уникнути і цього року.

У Вінницькому національному технічному університеті за перший рік навчання на більшості спеціальностей денної форми доведеться заплатити 19 тисяч 500 гривень. Дев’ять спеціальностей: економіка, маркетинг, менеджмент, підприємництво, торгівля та біржова діяльність, інженерія програмного забезпечення, комп'ютерні науки, комп’ютерна інженерія, кібербезпека, інформаційні системи та технології, вартуватимуть на дві тисячі дорожче.

Магістратура: згадані вище спеціальності будуть коштувати по 27 тисяч 860 гривень, решта - 21 тисячі. Для порівняння, минулого року за рік освітнього рівня «бакалавр» потрібно було сплатити 15 тисяч 800 гривень та 17 тисяч 200 гривень.

​Скільки коштує навчання у вінницьких університетах

У Вінницькому національному медичному університеті ім. М.І.Пирогова цього року подорожчала оплата лише за одну спеціальність - медицину. Вартість навчання на ній буде 37 тисяч 590 гривень. Середня вартість першого року навчання у виші обійдеться у 35 тисяч 218 гривень.

Найбільше, коштує спеціальність – стоматологія, а саме 42 тисячі 440 гривень. Найменше, по 31 тисячі 600 гривень, потрібно заплатити за навчання на спеціальностях медична психологія та педіатрія.

У Вінницькому національному аграрному університеті за перший рік навчання на денній формі доведеться віддати від 12 тисяч 500 гривень до 22 тисяч. Найдорожчою спеціальністю є право. А от середня вартість у навчальному році складає 15 тисяч 300 гривень.

Магістратура: від 12 тисяч 500 гривень до 29 тисяч.

​Скільки коштує навчання у вінницьких університетах - фото 2

У Донецькому національному університеті імені Василя Стуса за перший рік навчання студенту потрібно буде заплатити в середньому 23 тисячі 979 гривень (освітній рівень «бакалавр») та 27 тисяч 669 гривень (освітній рівень «магістр»). Найбільше коштуватиме навчання на спеціальності «Право» - 29 тисяч 368 гривень.

Магістратура: по 31 тисячі 478 гривень. На спеціальностях «Право», «Англійська та друга іноземна мови та літератури (переклад включно)», «Німецька та друга іноземна мови та літератури (переклад включно)».

Найменше доведеться заплатити на спеціальностях «Прикладна математика», «Біологія», «Екологія», «STEM» і «Хімія» - по 15 тисяч (освітній рівень «бакалавр»).

​Скільки коштує навчання у вінницьких університетах - фото 3

У Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського для студентів першого курсу денної форми навчання на рівні бакалавр в середньому складатиме 18 тисяч 570 гривень ( у минулому році 15 тисяч 379 гривень) Найдорожчою спеціалізацією є «германські мови та літератури (переклад включно) - 20 000 гривень.

Магістратура: ціна на денну форму на будь-яку спеціальність 23 тисячі 900 гривень.

​Скільки коштує навчання у вінницьких університетах - фото 4

У Вінницькому торговельно-економічному інституті Київського національного торговельно-економічного університету середня вартість навчання - 24 тисячі 777 гривень (освітній рівень «бакалавр»)

Найменше майбутні бакалаври мають заплатити за навчання на спеціальностях «Харчові технології» та «Соціальне забезпечення» по - 18 тисяч гривень. Магістратура: 29 тисяч 300 гривень.

У Вінницькому фінансово-економічному університеті вартість за надання освітніх послуг фактично не змінилась. Всі спеціальності для отримання освітнього рівня «бакалавр» коштуватимуть 13 тисяч гривень, а для отримання «магістра» - 14 тисяч гривень.

У Вінницькому кооперативному інституті ціни на навчання не змінились. Першій рік на рівні «бакалавр» буде коштувати від 15 тисяч до 16 тисяч. Рівень «магістра» - 18 тисяч гривень на всіх спеціальностях.

​Скільки коштує навчання у вінницьких університетах - фото 5

У Вінницькому інституті університету «Україна» для здобуття ж освітнього рівня «бакалавр» в середньому потрібно буде сплатити 15 тисяч 625 гривень. Найдешевші спеціальності — «Менеджмент» і «Публічне управління і адміністрування». На них перший рік навчання обійдеться у 13 тисяч гривень. Найдорожче, вже не вперше у нашому списку, «Право» - 23 тисячі гривень.

Магістратура: 16 тисяч 683 гривні, а окремо ціна коливатиметься від 15 тисяч до 21 тисяч 100 гривень.

Нагадаємо, Scopus опублікував щорічний рейтинг українських університетів. До першої «двадцятки» рейтингу увійшов Донецький національний університет ім. В. Стуса, що розташовується у Вінниці.

Вінницький національний технічний університет на 32-й позиції. Вінницький національний медичний університет на 56-й сходинці. Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського - на 107-й.

Згідно з результатами рейтингу 2021 року найвищий індекс Гірша серед закладів вищої освіти має Київський національний університет ім. Шевченка, який очолив рейтинг цього року. Навчання тут коштує від 31 000 до 74 400.

​Скільки коштує навчання у вінницьких університетах - фото 6

Друге місце рейтингу Scopus посів Харківський національний університет ім. Каразіна. Навчання рівня «бакалавр» тут коштує від 12 580 до 25 550

Третє – Львівський національний університет ім. Франка. Навчання рівня «бакалавр» тут коштує від 24 942 до 38 255.

​Скільки коштує навчання у вінницьких університетах - фото 7

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з мережі Інтернет