16 берез. 2021 10:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

1399

0

Скільки коштує організувати весілля у Вінниці

Скільки коштує організувати весілля у Вінниці

Журналісти Вінниця.info дізнались, скільки коштує організувати весілля в умовах карантину.


Скільки коштує організувати весілля у Вінниці

Представники ivent сфери прогнозують - 2021 стане роком відкриття у весільній сфері. А все тому, що молодята втомились чекати кращого часу. Прагнуть, хоч і в невеликій компанії, але відсвяткувати. Попри карантині обмеження більшість популярних дат в новому році уже заброньовано, а підрядники розписані на півроку вперед.

Журналісти Вінниця.info дізнались, скільки коштує організувати весілля в умовах карантину.

2021 стане вибухом у сфері організації весіль. Організатори свят розповідають, запити щодо бронювання надходять чи не щодня. Щоправда, ціни на послуги змінились. Карантин змусив підрядників підвищити плату. Відтак, за ведучого доведеться віддати від 300 доларів. Фотографу та відеографу заплатити щонайменше 20 тисяч гривень. Музиканти коштуватимуть від 10 тисяч. Місце в ресторані обійдеться 800 - 1000 гривень на людину. А декоратори щонайменше у 10 тисяч.

Скільки коштує організувати весілля у Вінниці

ЦІНИ НА ПОСЛУГИ

ВЕДУЧИЙ – від 300 до 1000$

ФОТОГРАФ – 200 - 1000$

МУЗИКАНТИ – 300 – 1000 $

РЕСТОРАН – 1000 грн на 1 людину

ДЕКОРАТОРИ – від 10.000 грн

Якщо робити невелике, камерне весілля на 20 осіб, то доведеться витратити в середньому 50 тисяч гривень. Це не рахуючи обручок, букету нареченої та святкового вбрання.

Скільки коштує організувати весілля у Вінниці - фото 2

«Весільна сфера завжди рухається вперед і попри карантин ціни піднімаються. Розуміємо, що всім важко, але якщо піднімається ціна на бензин та продукти, то і наша росте у ціні. Проте, ми завжди йдемо на зустріч і готові робити знижки», розповідає фотограф Ірина Гойнік.

Скільки коштує організувати весілля у Вінниці - фото 3

Проте, ні ціни, ні карантинні обмеження наречених цьогоріч не лякають, розповідають у центрах реєстрації шлюбів. Наразі, заяв на одруження надійшло вдвічі більше, ніж минулого року за такий самий період. Проте, умови подання заяв на одруження змінились. Приймають відвідувачів лише за попереднім записом, або через заяву подану онлайн.

«Уже зараз є на кілька днів вперед попередній запис, бачимо, що активніше почали подавати заяви. Але карантині обмеження продовжують діяти навіть під час весілля - всі повинні бути в масках і з обмеженою кількістю у 10-15 гостей», зазначає начальник Вінницького відділу ДРАЦС Юлія Романенко.

Скільки коштує організувати весілля у Вінниці - фото 4

Організатори свят радять, аби не пролетіти із омріяною датою та рестораном, варто бронювати підрядників, щонайменше за півроку. А ще читати відгуки, порівнювати ціни та аналізувати ринок послуг. Тоді ваше свято не зіпсує навіть коронавірус.

До слова, в Європі середній вік людей, які одружуються, становить 37 років для чоловіків і 35 років для жінок. Останнім часом радикально знизилася кількість шлюбів серед молодих людей до 20 років: мінус 56% для хлопців і мінус 66% для дівчат. А от найвищий рівень одружень реєструється у Китаї, Росії та Туреччині.

Скільки коштує організувати весілля у Вінниці - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото з відкритих джерел мережі Інтернет