3 черв. 2021 17:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

87

0

Скільки має коштувати проїзд у громадському транспорті – думка вінничан

Скільки має коштувати проїзд у громадському транспорті – думка вінничан

Вінничани назвали власну ціну на проїзд у громадському транспорті


Скільки має коштувати проїзд у громадському транспорті – думка вінничан

З першого червня у Вінниці проїзд на маршрутне таксі коштує 10 та 12 грн. Проте, це не останнє підвищення тарифів на проїзд у місті. Міська рада готує проєкт рішення виконкому про встановлення нових тарифів на проїзд у громадському транспорті. Скільки коштуватиме муніципальний транспорт – стане відомо вже цієї п’ятниці.

А поки проєкт готується, журналісти Вінниця.info запитали містян, скільки, на їх думку, повинен коштувати проїзд у громадському транспорті. Адже в деяких місцевих ЗМІ поширювали інформацію, що вартість проїзду може сягнути до 18 грн.

«Особисто я вважаю ціну не обґрунтовано високою. Так, все росте – і паливо, і ціни на запчастини. Але почекайте, з такими цінами не наїздишся. Нехай частину витрат транспортній компанії покриває міська рада. Навіщо ми платимо податки? Ми вже з чоловіком рахували – вигідніше їздити на авто. За літр бензину ти платиш 20 грн. І його вистачить, аби доїхати з дому та додому. А за проїзд 40 грн, адже їдеш двома пересадками», – зазначає вінничанка Ольга.

Скільки має коштувати проїзд у громадському транспорті – думка вінничан

«Гадаю, має бути ціна не більше 6 гривень на муніципальний транспорт. Таке підвищення наші гаманці не відчують, і буде вигідніше транспортникам», – зазначає вінничанин Денис.

Скільки має коштувати проїзд у громадському транспорті – думка вінничан - фото 2

«Рідко їжджу на громадському транспорті, переважно на велосипедах, або на авто. Все росте, тому це нормально, якщо ціна підвищиться і на муніципальний транспорт. Звичайно, не 15 грн, як їм вигідно. Але у межах 6-8 цілком буде сприятливо», – розповідає вінничанка Юлія.

Скільки має коштувати проїзд у громадському транспорті – думка вінничан - фото 3

«Дорого та страшно жити, немає за що купити таблетки. Добре, що я маю пільговий проїзд, а як бути моїм дітям? Вважаю, що треба залишити проїз по 4-5 грн», – зазначає пенсіонерка Людмила.

Скільки має коштувати проїзд у громадському транспорті – думка вінничан - фото 4

«Якості немає ніякої. Я сьогодні їхала з дитиною у тролейбусі, неможливо. Запах стоїть, і ці одні двері. Розумієте, людей беруть, не рахують зараз. І хоч і карантин – беруть усіх. Але зайти і вийти все одно лише на передні двері. Ніякої чистоти немає, ну нічого», – зазначає вінничанка Світлана Вікторівна.

Скільки має коштувати проїзд у громадському транспорті – думка вінничан - фото 5

«Я буду готова платити, якщо ціна буде по 6 грн. А як ні, буду ходити пішки», – каже вінничанка Наталя.

Скільки має коштувати проїзд у громадському транспорті – думка вінничан - фото 6

Нагадаємо, у Вінниці просять зробити безкоштовний проїзд у громадському транспорті дітям до 14 років.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info