22 трав. 2015 15:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

82

0

Скільки грошей витрачають вінничани на день?

Скільки грошей витрачають вінничани на день?

  Від 10 до 300 грн. витрачають вінничани на щоденні потреби


Скільки грошей витрачають вінничани на день?

 Від  десяти до трьохсот гривень витрачають вінничани на щоденні потреби. Економлять на обідах, проїзді у транспорті. Про це ВИННИЦА.info розповіли під час опитування.

Наталія Гринюк, менеджер прозорого офісу візової підтримки - економить на обідах.

«Роботи в мене багато, бігати в кафе, ні коштів, ні часу немає, беру переважно їжу з дому, але ще докупляю чогось смачненького, на це в день йде 15 гривень. Основну їжу я привожу з села, тому на вечерю і сніданок йде близько 30 гривень. На роботу їжджу трамваєм, 4 гривні витрачаю на проїзд щоденно. На день мені вистачає 50 гривень, сума наче б то не значна, але якщо ще додати до неї 750 гривень, які я плачу за винайману кімнату, на солярій (240 грн.), спорт зал (350 грн.) косметику (100грн.), манікюр (80грн.), поповнення рахунку (40грн.)…», - розповіла дівчина.

Марія Коваль, вихователь в дитячому садочку - не економить на каві.

«Я працюю вихователем у дитячому садочку. Обідаю, снідаю і вечеряю, зазвичай, там. Гроші на це не витрачаю. Інколи купую щось на вечерю, але оскільки їм на роботі, то буває це дуже рідко. Не жалію грошей на смачну заварну каву і щось солоденьке. Максимум, на їжу витрачаю 10-20 гривень в день. Основні продукти привожу з села.

Живу у тітки, тому за квартиру не платити не потрібно. До роботи – 10-15 хвилин ходьби. На транспорт теж не трачусь», - зізнається Маша.

Студент-іноземець Алаа, навчається на четвертому курсі Вінницького медичного університету - ніколи не економить на продуктах

«В день я витрачаю близько 200-300 гривень. Це не дуже велика сума, раніше я витрачав більше, поки не одружився на українці, вона мене навчила економити. Основна сума йде на спортзал та на харчування. Щодня я обов’язково купую фрукти не менше ніж на 50 гривень, обідаю біля університету швидкою їжею, це 40 гривень. 5 днів в тиждень ходжу в спортзал та займаюся з тренером по боксу, за одне заняття віддаю тренеру 100-150 гривень.

В мене день дуже шалений, потрібно встигнути все, тому користуюся маршруткою (15-20 гривень). Три рази на тиждень в мене пари в різних кінцях міста то їду в таксі з другом, це близько 20 гривень. Я люблю готувати і на якості продуктів ніколи економлю, закупляю їх на місяць в супермаркеті. Значна і солідна сума щомісяця йде на оплату квартири, комунальних, телебачення, Інтернету, розваг….», - сказав йорданець.

Студентка Людмила Чапаєва, навчається на четвертому курс вінницького медичного університету, не витрачає на квартиру та продукти.

«Я живу з батьками, тому на продукти і на квартиру кошти не витрачаю. На обід в мене йде в день приблизно 50 гривень. Щоб зекономити на проїзді купую проїзний квиток за 170 гривень і маршрутка обходиться гривень 20 в місяць. Додаткової витратою є басейн, купую також абонемент за 250 гривень в місяць», - каже студентка.

Журналіст Михайло Шатайло

«Я мало трачу. Якщо захожу в магазин, то купую щось на вечерю - це від 30 до 60 грн. Якщо їду трамваєм, то ще плюс 4 грн. в день. А якщо я нічого не хочу в магазині і йду на роботу пішки - гаманець скучає без потреби.

Щодо продуктів, то привозимо їх від батьків - з села: натурально, смачно і безкоштовно.

Взагалі я люблю весь тиждень економити, щоб на вихідних купити багато вкусняшок або кудись сходити.

Оплата квартири, Інтернету і одяг – само-собою», - відповів хлопець

А яку суму грошей витрачаєте ви кожного дня? Візьміть участь в опитуванні на сайті ВИННИЦА.info (нижній лівий куток сторінки).

 ВИННИЦА.info