6 берез. 2017 09:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

32

0

Служба з питань праці перевірила 14 закладів Вінниччини: роботодавців оштрафували на 57 тисяч

Служба з питань праці перевірила 14 закладів Вінниччини: роботодавців оштрафували на 57 тисяч

 Проведено 14 перевірок дотримання законодавства про працю суб’єктами господарювання


Служба з питань праці перевірила 14 закладів Вінниччини: роботодавців оштрафували на 57 тисяч

 Працівниками відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Вінницькій області минулого тижня розглянуто 16 справ та накладено фінансові санкції на суму 57600 грн.

Про це повідомляє прес-служба Служби з питань праці у Вінницькій області.

Проведено 14 перевірок дотримання законодавства про працю суб’єктами господарювання, під час яких виявлено ряд порушень законодавчих та нормативно-правових актів, зокрема:

ТОВ «Поділлятара» (м.Вінниця), порушення: ст.ст.115, 116, 117 КЗпПУ, ст.21 ЗУ «Про відпустки» (порушуються граничні терміни виплати заробітної плати, порушуються строки виплати зарплати за весь час щорічної відпустки, порушуються строки виплати розрахункових коштів перед звільненими працівниками, не виплачується середній заробіток за час затримки розрахунку із звільненими по день фактичного розрахунку).

Директору внесений припис про усунення виявлених порушень закону та складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП.

ПП «ПВКП «Богдан» (м.Вінниця), порушення: ст.96 КЗпПУ, ст.30 ЗУ «Про оплату праці», п.7.1 Інструкції №58 (не ведуться табеля обліку робочого часу, не сформована тарифна система оплати праці, на підприємстві не ведеться книга руху трудових книжок).

Директору приватного підприємства внесений припис про усунення виявлених порушень закону та складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.41 КУпАП.

Нагадаємо, що  раніше Управління Держпраці у Вінницькій області розглянуто 7 справ за ст.265 КЗпП України та наклало фінансові санкції на суму 22 тис.400 грн.

Впродовж року інспектори перевірять близько 600 підприємств і закладів області

Вінниця.info