3 верес. 2021 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

61

0

Службову особу сільгосппідприємства підозрюють у захопленні землі на Вінниччині

Службову особу сільгосппідприємства підозрюють у захопленні землі на Вінниччині

Захоплено землі на території Махнівської громади


Службову особу сільгосппідприємства підозрюють у захопленні землі на Вінниччині

Повідомлено про підозру службовій особі одного із сільськогосподарських підприємств Хмільницького району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки в охоронній зоні).

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

«Слідством установлено, що суб’єкт підприємництва, маючи в розпорядженні сільськогосподарську техніку та користуючись своїми повноваженнями, надав вказівку підлеглим працівникам обробити та засіяти соєю земельну ділянку площею 3,1 га.

Зазначена земельна ділянка перебуває у комунальній власності Махнівської територіальної громади та знаходиться в постійному користуванні Служби автомобільних доріг у Вінницькій області з цільовим призначенням для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства», - зазначено в повідомленні.

Самовільним зайняттям земельної ділянки територіальній громаді заподіяно збитки в сумі 172 тис. грн.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії, вживаються заходи для встановлення всіх обставин події.

Важливо: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info