24 лют. 2020 10:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

159

0

Смертельно хвора Альона Загнітко з Калинівського району знову потребує допомоги

Смертельно хвора Альона Загнітко з Калинівського району знову потребує допомоги

Альона Загнітко знову потребує допомоги


Смертельно хвора Альона Загнітко з Калинівського району знову потребує допомоги

15-річна Альона Загнітко з с. Іванів, Калинівський район, хворіє на рідкісну та смертельну хворобу – висока легенева гіпертензія, яка є невиліковною і потребує трансплантації легенів та серця.

Діагноз дівчинці встановили ще у 2015 році. Тоді вона отримала запрошення на лікування від індійської клініки Фортіс Хоспітал Лімітед, але із захмарним рахунком за операцію у 155 тисяч доларів – близько 3 875 000 гривень.

«Тоді цей діагноз прозвучав як вирок, а вартість трансплантації була абсолютно непідйомною для нашої родини.», - згадує мама дівчинки Людмила Куцмай.

Але родина не залишилися на самоті у біді – за майже 5 місяців односельчанам та волонтерам вдалося зібрати 12 тисяч доларів США на лікування Альони. А у жовтні 2016 року мама Людмила отримала лист-щастя – Комісія МОЗ України ухвалила рішення про фінансування лише операції з трансплантації за рахунок бюджетних коштів.

У грудні 2016 року Альона разом із мамою відправилися до м. Ченнай (Індія), де у клініці пройшли кількатижневу діагностику та усі формальності для включення юної пацієнтки у чергу очікування на донорські органи. 7 місяців очікування показали позитивну динаміку – індійські ліки допомагають, дівчинці стає краще.

«Якщо раніше я молилася, щоб операцію провели чим швидше аби врятувати моє життя, то тоді я почала мріяти про те, щоб трансплантацій мені взагалі не знадобилася», - згадує дівчинка.

Альона з мамою повернулися додому у липні 2017 року та 2,5 роки перебували вдома під дистанційним наглядом індійських лікарів і продовжували лікування переважно лише індійськими ліками. Але ліки допомагали недовго, про що і попереджали досвідчені індійські лікарі. У грудні 2019 року Альоні Загнітко знову стало зле, старі симптоми хвороби повернулися і вона потрапила до лікарні. Відтоді дівчинка ще двічі була у критичних станах і доправлялася швидкою до обласної та київської лікарні.

«Важко дихати, нудить і паморочиться голова. Лікарі уже призначали кисневу маску для дихання, але навіть із нею не можу дійти до кінця коридору», - коментує свій стан 15-річна Альона.

Смертельно хвора Альона Загнітко з Калинівського району знову потребує допомоги

Зараз дівчинка вдома, але її стан продовжує гіршати, а українські лікарі безпорадні та їх головне призначення для лікування: «Терміново пакувати валізи до Індії». Альоні зараз необхідно терміново повернутися до Індії на лікування, там на неї уже чекає оплачена лише операція із трансплантації у новій клініці MGM, куди її у січні перевели МОЗ України.

Одинока мама Альони з двома дітьми абсолютно фінансово виснажена за більше 3-х років лікування і не має коштів на проїзд та перебування для двох у Індії. Раніше зібрані 12 тис. доларів та будь-які власні заощадження уже повністю витрачені: 7 тис. дол. - 7 місяців перебування у Індії та більше 5 тис. дол. – майже трирічний запас у т.ч. індійських ліків. Тому родина знову звертається за допомогою до небайдужих людей для збору коштів на другу поїздку Альони Загнітко у Індію! Орієнтовна необхідна сума – до 12 тис. дол.. або 288 000 грн. Наразі, односельчанами та волонтерами уже зібрано 112 350,00 грн. (39%).

Насправді важко оцінити, яку суму коштів точно потрібно, але місяць життя із «затягнутими пасками» – проживання, харчування, майже щоденний проїзд до клініки у індійському мегаполісі Ченнай коштує не менше 1 тис. дол., а середній термін очікування на органи для трансплантації – до 12 місяців. Але у будь-якому випадку на сім’ю чекають ще більші фінансові витрати на постійні ліки на реабілітацію після трансплантації, яка рано чи пізно все таки відбудеться.

Рахунок у Приватбанку мами – Куцмай Людмила Василівна (новий номер рахунку): 4149 4991 4074 8300

Контактна інформація:

мама - Куцмай Людмила, +38(067) 190-79-65

волонтерка – Ланова Анастасія, +38(093)347 10 07, [email protected]

Смертельно хвора Альона Загнітко з Калинівського району знову потребує допомоги - фото 2

Смертельно хвора Альона Загнітко з Калинівського району знову потребує допомоги - фото 3

Вінниця.info