25 січ. 2023 10:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

450

0

Спадок у мільйон доларів, який Залужний віддав армії, залишив американець родом з Вінниці

Спадок у мільйон доларів, який Залужний віддав армії, залишив американець родом з Вінниці

Гроші головнокомандувачу заповів українець з діаспори Григорій Степанець


Спадок у мільйон доларів, який Залужний віддав армії, залишив американець родом з Вінниці

Головнокомандувач Збройних сил генерал Валерій Залужний отримав у спадок із США 1 мільйон доларів від відомого американця Григорія Степанця, який родом із Вінниці. Ці кошти Валерій Залужний віддав на потреби української армії.

Про це повідомляє видання Українська правда.

«В абсолютно фантастичній історії про 1 млн $ і Залужного, який усе до цента перевів на рахунок Нацбанку для армії. Не менш цікава постать того, хто пожертвував кошти самому Залужному.

Гроші головнокомандувачу заповів українець з діаспори Григорій Степанець 1938 року народження. Сам він родом з Вінниці, але закінчив Московський Ломоносова. За освітою математик, хімік. Працював у Москві в науково-дослідному інституті. Але підписав листа на підтримку дисидентів і вилетів з НДІ, був переслідуваний КДБ. Під завісу совка емігрував у США, де працював у Microsoft розробником програмного забезпечення», - йдеться у дописі журналістки Тетяни Даниленко.

Григорій Степанець помер у 2022 році, у 84-річному віці. 15 листопада був оголошений його заповіт — одним із спадкоємців Степанець вказав генерала Валерія Залужного. Причому, це був не єдиний мільйон, який він передав Україні.

«Два мільйони доларів він лишив львівському Українському католицькому університету та Києво-Могилянській академії», - написав громадський діяч Борис Береза.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info