5 листоп. 2020 10:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

80

0

Спеціалісти Держпродспоживслужби Вінниччини перевіряли якість води в школах та лікарнях. Виявили порушення

Спеціалісти Держпродспоживслужби Вінниччини перевіряли якість води в школах та лікарнях. Виявили порушення

Окрім того, перевіряли якість страв у навчальних закладах. В результаті чого також виявили низку порушень.


Спеціалісти Держпродспоживслужби Вінниччини перевіряли якість води в школах та лікарнях. Виявили порушення

В жовтні у Вінницькій регіональній лабораторії Держпродспоживслужби області отримали 1013 зразків води для проведення лабораторних досліджень. Проби відбирали в дитячих садках, школах, лікарнях, дитячих інтернатах та з криниць громадського користування. За низкою показників виявили порушення. Окрім того, в навчальних заклад також перевіряли якість готових страв, в результаті яких також виявляли невідповідність нормам.

Про це повідомляють на сайті ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Як йдеться в повідомленні, з джерел централізованого водопостачання доставили 242 проби питної води, з яких не відповідали санітарним вимогам за мікробіологічними показниками 89 (37 %) проб, а за санітарно-хімічними показниками – 33 (14 %) проби.

З джерел децентралізованого водопостачання доставили 387 проб питної води, з них не відповідало санітарним вимогам за мікробіологічними показниками 235 (61 %) проб, а за санітарно-хімічними показниками – 144 (37 %) проби.

По всіх невідповідних пробах керівникам закладів, установ та органам місцевого самоврядування співробітники служби надіслали приписи та пропозиції щодо негайного проведення заходів з покращення стану питного водопостачання. Після реалізації цих рекомендацій та повторного проведення досліджень вода відповідала санітарним вимогам.

Одним з ключових питань під час проведення позапланових обстежень закладів було визначення якості готових страв і недопущення їх реалізації в освітянських установах.

Протягом вересня-жовтня 2020 року в лабораторію Держпродспоживслужби доставили 310 проб готових страв для досліджень на бактеріологічне забруднення. З них 32 (10 %) виявилися позитивними. Керівникам закладів надіслали пропозиції щодо проведення заходів для унеможливлення в подальшому забруднення страв, посилення контролю за дотриманням правил особистої гігієни працівниками та проведення генерального прибирання приміщень харчоблоку.

Під час досліджень на калорійність готових страв (74 зразки) відхилень не виявили.

Наразі дослідження тривають.

Нагадаємо, в 2018 році в усіх вінницьких школах встановлювали системи очистки тa фільтрaції води.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото – ілюстративне