20 верес. 2019 18:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Спорт
0

105

0

Спортивні танці та акробатичні трюки: у Вінниці відбувся день студентського спорту. Фото

Спортивні танці та акробатичні трюки: у Вінниці відбувся день студентського спорту. Фото

У Вінниці відбувся день студентського спорту


Спортивні танці та акробатичні трюки: у Вінниці відбувся день студентського спорту. Фото

20 вересня, у Міжнародний день студентського спорту, студенти та викладачі Вінницьких вишів зібрались на Європейській площі з нагоди відкриття XV Універсіади України 2019-2020 рр. серед студентської молоді.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

«Ніщо так не здатне об’єднати людей, як спорт. Ніщо так не виробляє в людині прагнення до першості, ніж заняття спортом. Тож хочу запропонувати вам започаткувати тут і зараз флешмоб: «Загітуй свого друга зайнятися спортом» із висвітленням у фейсбуці. На моє глибоке переконання, саме спорт допомагає формувати молоду людину як особистість, а молодь – це саме та рушійна сила, яка здатна змінити на краще усе в нашій державі. Спорт – це краса і сила, спорт – це здоров’я і саме життя», - зазначив заступник голови ОДА Олександр Крученюк.

Спортивні танці та акробатичні трюки: у Вінниці відбувся день студентського спорту. Фото

Варто нагадати, що 20 вересня визначене як Міжнародний день студентського спорту, відповідно до рішення 38-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, з 2015 року. Цьогоріч на його відзначення різноманітні заходи проходять одночасно в усіх регіонах України, участь у них беруть понад 40 000 студентів із 285 закладів вищої освіти. Міжнародний день студентського спорту в Україні відзначають за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, Всеукраїнської громадської організації «Спортивної студентської спілки України», Національної академії педагогічних наук України.

Спортивні танці та акробатичні трюки: у Вінниці відбувся день студентського спорту. Фото  - фото 2

Студенти Вінницьких університетів та коледжів під час свята на Європейській площі обласного центру демонстрували свою вправність у спортивних танцях, показували акробатичні вміння та залучали до рухової активності усіх учасників заходу.

Під час урочистостей також були вручені кубки вищим навчальним закладам та викладачам-переможцям XІV-ї літньої Універсіади від Вінниччини.

Спортивні танці та акробатичні трюки: у Вінниці відбувся день студентського спорту. Фото  - фото 3

Серед найспортивніших вишів Вінниччини – ВДПУ ім. М.Коцюбинського, ДонНУ ім. Василя Стуса, Вінницький технічний та торгово-економічний університети.

Спортивні танці та акробатичні трюки: у Вінниці відбувся день студентського спорту. Фото  - фото 4

Спортивні танці та акробатичні трюки: у Вінниці відбувся день студентського спорту. Фото  - фото 5

Спортивні танці та акробатичні трюки: у Вінниці відбувся день студентського спорту. Фото  - фото 6

Спортивні танці та акробатичні трюки: у Вінниці відбувся день студентського спорту. Фото  - фото 7

Вiнниця.info, фото з сайту ОДА