29 лип. 2020 18:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

124

0

Спортивний майданчик в Гордіївці може слугувати прикладом – Борзов

Спортивний майданчик в Гордіївці може слугувати прикладом – Борзов

Сучасний спортивний майданчик було збудовано на умовах співфінансування.


Спортивний майданчик в Гордіївці може слугувати прикладом – Борзов

В селі Гордіївка Тростянецького району збудували мультифункціональний спортивний майданчик зі штучним покриттям та відремонтували ділянку дороги С-02-20-21 (Вінниця – Турбів – Гайсин – Велика Михайлівка). 29-го липня дорогу та майданчик під час робочого візиту оглянув голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов. На думку посадовця, такий спортивний об’єкт може слугувати прикладом для багатьох населених пунктів області.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Як йдеться в повідомленні, Сергій Борзов висловив глибоке переконання, що подібні майданчики мають бути у кожному населеному пункті, адже найвигідніша інвестиція для держави – інвестиція в майбутнє дітей.

Варто зазначити, що сучасний спортивний майданчик було збудовано на умовах співфінансування, відповідно до Урядової програми будівництва багатофункціональних ігрових майданчиків для заняття ігровими видами спорту.

«Вартість будівництва, згідно з проектом, була 1,5 млн грн. З місцевого бюджету, тобто із коштів сільської ради с. Гордіївка, виділено 50% співфінансування і ще 750 тис грн. виділив обласний бюджет. Але проектом не враховані були деякі важливі позиції – такі як облаштування трибун тощо. Після коригування вартість будівництва зросла на 650 тис грн, кошти віднайшли у місцевому бюджеті та залучили допомогу благодійників», – прокоментував будівництво майданчику Гордіївський сільський голова Володимир Штефанюк.

Гордіївська громада невелика, нараховує близько 1000 жителів, проте спортивний майданчик – не єдиний амбітний проект.

Володимир Штефанюк розповів, як ремонт місцевої дороги спонукав громаду до оновлення старого водогону і облаштування вуличного освітлення:

«В жовтні 2019 було розпочато поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення С-02-20-21, загальна протяжність – 4 км 600 м, вартість робіт склала 56,9 млн грн. Кошти на будівництво виділені із Державного дорожного фонду через субвенцію на обласну Раду. Основні роботи були завершені у квітні поточного року. Проте в ході робіт виникла необхідність паралельно з дорогою будувати новий водогін, оскільки старий прийшов у незадовільний стан. Загальна вартість – 2 млн 220 тис грн. На даний час 10,5 км водогону збудовано, роботи на завершальному етапі», – зазначив сільський голова.

Далі Володимир Штефанюк поділився найближчими планами.

«Після завершення ремонту дороги швидкість руху транспорту значно зросла. Отже виникла необхідність зробити модернізацію вуличного освітлення: вже розроблений проект, який подано на обласний конкурс розвитку територіальних громад. Проект був визнаний переможцем, що дало змогу залучити з обласного бюджету 100 тис грн. Загальна ж вартість робіт - 380 тис грн. З місцевого бюджету виділено - 145 тис грн. решта – спонсорські кошти. Освітлення буде протяжністю 3 км вздовж села, наразі йдуть торги, до вересня маємо впоратись», – запевняє очільник громади.

Гордяться жителі громади і успіхами учнів місцевої школи, адже це заслуга педагогічного колективу, який дає міцні і якісні знання. Директор Гордіївської середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Микола Ціхоцький повідомив, що за підсумками минулорічного ЗНО навчальний заклад займає 29 місце серед усіх шкіл області, що є непоганим результатом для невеликої сільської школи.

«Зараз у школі навчається всього 60 дітей, тож класи невеликі. Приміщення збудоване у 1985 році, але за останні роки приведене до сучасних стандартів – обладнане внутрішніми вбиральнями, має усе необхідне навчальне устаткування. До першого класу цього року підуть 8 дітей, але навчатимуться вони з дотриманням усіх вимог Нової української школи. Ми навчаємо тільки дітей із Гордіївки, школи у навколишніх селах вже закриті як малокомплектні», – зауважив директор школи.

Спортивний майданчик в Гордіївці може слугувати прикладом – Борзов

Спортивний майданчик в Гордіївці може слугувати прикладом – Борзов - фото 2

Спортивний майданчик в Гордіївці може слугувати прикладом – Борзов - фото 3

Спортивний майданчик в Гордіївці може слугувати прикладом – Борзов - фото 4

Спортивний майданчик в Гордіївці може слугувати прикладом – Борзов - фото 5

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА