16 жовт. 2020 14:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

87

0

Справа на мільйон: вінницькі судді залишили під вартою ватажка “клану” підривників банкоматів

Справа на мільйон: вінницькі судді залишили під вартою ватажка “клану” підривників банкоматів

Продовження по справі озброєної банди, учасники якої систематично підривали та розстрілювали банкомати на території Вінницької області


Справа на мільйон: вінницькі судді залишили під вартою ватажка “клану” підривників банкоматів

Вінницький апеляційний суд залишив під вартою одного з імовірних крадіїв майже мільйона гривень із банкомата. Тож ухвала слідчого судді міського суду – у силі.

15 жовтня Повідомляє пресслужба Вінницького апеляційного суду про хід справи озброєної банди, учасники якої систематично підривали та розстрілювали банкомати на території Вінницької області. В банді було чотири учасники, усі вони рідні брати. Один з них учасник бойових дій, воював на Сході в одному з добровольчих батальйонів. Він і був організатором злочину.

"З рішенням першої інстанції не погодився адвокат підозрюваного. Вважає, що її потрібно скасувати й ухвалити нову: застосувати до підзахисного м’якший запобіжний захід.

«Мій підзахисний – учасник бойових дій, має дружину і двох малолітніх дітей. Раніше проблем із законом не мав. Свою вину визнав», – аргументував адвокат.

На думку ж прокурора, запобіжний захід підозрюваному змінювати не можна, бо можливий злочинець становить суспільну небезпеку і може виїхати з України.

«До затримання К. перебував у Польщі. До того ж він – організатор й активний співвиконавець злочину. Погрожуючи насильством, у незаконну діяльність втягнув двох своїх рідних братів. Збитки банку досі не відшкодував», – розповів прокурор на судовому засіданні.

Як встановило слідство, у липні цього року підозрюваний і ще кілька чоловіків вибуховим пристроєм понівечили термінал у Дашеві Іллінецького району. Ще й приблизно 150 разів стріляли по ньому з автомата Калашникова. Відтак викрали з банкомата понад 900 тисяч гривень.

А в серпні підірвали термінал у Теплику, але забрати з нього понад 200 тисяч не вдалося: спрацювала сигналізація.

Підозрюють К. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 15, частинами 3 і 5 статті 185 Кримінального кодексу України: у закінченому замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжці), вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з проникненням у сховище, що завдало значної шкоди потерпілому; крадіжці, вчиненій в особливо великих розмірах або організованою групою. Йому загрожує від семи до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомлені.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info