29 квіт. 2020 09:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

80

0

«Справа по солі»: суд відпустив підозрюваного посадовця міськради, прокуратура подає апеляційні скарги

«Справа по солі»: суд відпустив підозрюваного посадовця міськради, прокуратура подає апеляційні скарги

Суд вирішив не брати під варту посадовців Вінницької міськради


«Справа по солі»: суд відпустив підозрюваного посадовця міськради, прокуратура подає апеляційні скарги

Суд прийняв рішення відпустити під особисте зобов’язання посадовця Вінницької міськради, який є підозрюваним в справі по закупівлі технічної солі за завищеними цінами. Сторона обвинувачення готує апеляційні скарги на рішення суду.

Про судове рішення на своїй сторінці в «Фейсбук» написав один з підозрюваних – керівник департаменту комунального господарства міськради.

«Сьогодні суд обирав мені запобіжний захід у справі щодо придбання солі по нібито завищеній ціні. Я говорив, що це абсолютно безпідставні звинувачення і сьогодні також це озвучив в суді. Обвинувачення просило у суду 60 днів тримання мене під вартою або встановити заставу понад 4 мільйони гривень. Чому я маю сидіти у в’язниці, якщо нічого не зробив? Та й грошей таких у мене немає! Суд почув мої аргументи і оголосив своє рішення – відпустити мене під особисте зобов’язання. Але слідство триває, тому для мене справа честі довести абсурдність та безпідставність усіх звинувачень. Я буду співпрацювати зі слідством і доведу свою правоту!», - написав В. Ніценко.

Прокуратура Вінницької області готує апеляційні скарги на судове рішення.

«Прокуратурою Вінницької області спільно з УСБУ у Вінницькій області повідомлено про підозру у вчиненні злочину службовим особам однієї з міськрад області та їхнім спільникам, які за допомогою, так званих, фірм «прокладок», наприкінці 2019 року, здійснили закупівлю майже 5 тис. тон технічної солі, завищивши її вартість на 4,8 млн. гривень.

Слідством скеровано до суду відповідні клопотання про обрання відносно підозрюваних осіб запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, у задоволенні яких судом відмовлено.

Зокрема, одному із фігурантів злочину обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, ще трьом фігурантам – особисте зобов’язання.

На вказані ухвали суду прокуратурою області готуються апеляційні скарги», - повідомляє пресслужба прокуратури у Вінницькій області.

Нагадаємо, слідчі СБУ оголосили трьом фігурантам про підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Дана частина статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років з позбавленням права обіймати посади на строк до трьох років та штраф від 8500 до 17 000 гривень.

Мер Вінниці прокоментував інформацію про вручення підозри у вчиненні злочину трьом працівникам міської ради.

Вінниця.info