5 берез. 2021 11:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

125

0

Справу можуть закрити та не оштрафують: продовження по резонансному побиттю через зауваження про парковку на «Поділлі»

Справу можуть закрити та не оштрафують: продовження по резонансному побиттю через зауваження про парковку на «Поділлі»

На інцидент ввечері 4 березня відреагував Антон Геращенко, заступник Міністра внутрішніх справ


Справу можуть закрити та не оштрафують: продовження по резонансному побиттю через зауваження про парковку на «Поділлі»

Неабиякого резонансу викликала ситуація, яка сталася у мікрорайоні Поділля Вінниці 3 березня. В мережу виклали відео, де молодик відгамселив чоловіка за зауваження про парковку на зеленій зоні. На ситуацію відреагував навіть Антон Геращенко, заступник Міністра внутрішніх справ. У свою чергу редакція Вінниця.info поцікавилася, чи заплатять порушники штраф? Конфлікт виник через порушення правил зупинки, або стоянки.

Нагадаємо, конфлікт зав’язався на газоні біля одного з будинків. Біля елітного автомобіля, який зупинили на зеленій зоні. Поки поряд з машиною стояла молода жінка, чоловік руками та ногами бив іншого.


Після того, як соціальні мережі почали активно обговорювати конфлікт, Олександр, так назвав себе нападник, вибачився перед Сергієм Танасієнком, якого побив. Оплатив його чек за розбитий телефон. Чоловіки, навіть, потиснули один одному руки. І назвали ситуацію – «тренуванням».


Так званим «тренуванням» зацікавилися правоохоронці так, як бійка сталася громадському місці. Ще 3 березня по цій справі до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості за ознаками ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). За такий злочин передбачено покарання - до 5 років обмеження волі.

Справу можуть закрити та не оштрафують: продовження по резонансному побиттю через зауваження про парковку на «Поділлі»


На інцидент ввечері 4 березня відреагував Антон Геращенко, заступник Міністра внутрішніх справ.

«Сьогодні в трендах соцмереж було відео із Вінниці, де один чоловік жорстоко побив іншого на очах у вагітної жінки. Користувачі соцмереж вимагали від поліції терміново знайти нападника. І вінницька поліція це зробила дуже швидко. Але виявилось, що нападник і його жертва на той час, після проведення поліцією роз’яснювальної роботи, вже помирилися та стали майже друзями. Зі слів учасників, конфлікт почався з того, що вагітна жінка припарковала своє авто з порушенням ПДД, на переконання одного з чоловіків. Той зробив їй зауваження, та на її захист став інший чоловік, який і розпочав бійку.У зв’язку ззаявами про відсутність претензій один до одного поліція закриє цю справу за примиренням сторін», - написав він на своїй сторінці у «Фейсбук».

Справу можуть закрити та не оштрафують: продовження по резонансному побиттю через зауваження про парковку на «Поділлі»   - фото 2


Так це, чи ні, стане зрозуміло згодом. Проте, у репортерів нашого видання з’явилось ще одне питання. Конфлікт виник через порушення правил зупинки, або стоянки. Тому, стає логічним інтерес, чи заплатили за це штраф?

«Саме по цьому факту повідомлень від громадян про порушення правил зупинки чи стоянки не надходило. Тому адміністративні матеріали не складались. Якби громадянин, помітивши подібне порушення, викликав на вказану адресу патрульних за телефоном «102», на місце події прибув би екіпаж, тоді були б складені на порушника адмінматеріали за ч. 1 ст. 122 КУпАП. За це передбачений штраф – 255 гривень», -повідомили в Патрульній поліції Вінницької області.

Отже, якщо помітили порушення правил парковки, без зайвих слів викликайте правоохоронців. Але не забувайте, що маєте їх ще дочекатися та дати пояснення.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title