10 лип. 2020 15:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

123

0

Стадіон «Авангард» в Калинівці ремонтуватимуть після сесії міської ради?

Стадіон «Авангард» в Калинівці ремонтуватимуть після сесії міської ради?

Для початку робіт необхідно провести тендер, який, можливо, оголосять після наступної сесії міської ради Калинівки


Стадіон «Авангард» в Калинівці ремонтуватимуть після сесії міської ради?

В Калинівці місцевий стадіон «Авангард» наприкінці минулого року внесли до програми «Великого будівництва». В рамках співфінансування за кошти держави та бюджету громади там мали провести капітальний ремонт. Попри те, що проект та бюджет ремонту затверджено, роботи – досі не розпочаті. «Зрушення» в цьому питанні може відбутися після сесії Калинівської міської ради, яку планують провести 16-го липня.

Проект ремонту передбачав капітальний ремонт спортивного майданчика, бігових доріжок, волейбольного поля, облаштування трибуни для глядачів та місць для людей з інвалідністю, а також встановлення огорожі.

В проектно-кошторисній документації, яку затвердили в грудні минулого року, на реконструкцію стадіону в 2020-му році передбачено фінансування в розмірі 7 мільйонів 859 тисяч гривень, з яких 3 мільйони 143 тисячі мали бути виділені з міського бюджету, решта 4 мільйони 715 тисяч – з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР). Загальне фінансування цього проекту складає 7 мільйонів 890 тисяч, але частину суми витратили ще раніше.

Стадіон «Авангард» в Калинівці ремонтуватимуть після сесії міської ради?

Аби ремонт «зрушив з мертвої точки», першочергово місцева влада має оголосити тендер на проведення робіт та виділити кошти з бюджету громади, після чого надійде державне фінансування. Але і з бюджетом громади не все так просто. Виявилося, що в проект ремонту, який подали на Кабмін і вже затвердили, внесли роботи, які вже виконали впродовж минулих трьох років.

Тепер постфактум в міській раді хочуть змінити бюджет та виділити менше коштів. Окрім того, що запланували «викинути» з проекту вже зроблені роботи, хочуть також зменшити кількість місць на трибунах. Замість передбачених в початковому проекті 104 місць планують облаштувати 66, про що стало відомо під час робочої поїздки голови Вінницької ОДА Сергія Борзова до Калинівки, яка відбулася 10-го липня.

Самотужки змінити проект ремонту на рівні міської влади без змін на рівні держави неможливо. Тим не менш, оголосити тендер на проведення ремонтних робіт в Калинівці планують після затвердження оновленого бюджету. Затвердити бюджет збираються на сесії міської ради, яку запланували на 16-е липня. Враховуючи це, а також той факт, що відремонтований стадіон в місті мають здати в експлуатацію до кінця цього року, питання його реконструкції залишається відкритим.

Стадіон «Авангард» в Калинівці ремонтуватимуть після сесії міської ради? - фото 2


Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА, відео – з фейсбук-сторінки Сергія Борзова