14 квіт. 2019 17:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

64

0

«Стадіон так стадіон»: Зеленський не прийшов дебатувати із Порошенком

«Стадіон так стадіон»: Зеленський не прийшов дебатувати із Порошенком

14 квітня мали б відбутись дебати між двома кандидатами на пост Президента – Петром Порошенком та Володимиром Зеленським


«Стадіон так стадіон»: Зеленський не прийшов дебатувати із Порошенком

14 квітня о 14:14 годині, в Києві в НСК «Олімпійський», мали б відбутися дебати між двома кандидатами на пост Президента – Петром Порошенком та Володимиром Зеленським. Однак, Зеленський на дебати не приїхав.

«Громадське» вело стрім зі стадіону. Вінниця.info зібрала важливі моменти.

За годину до початку дебатів, на площі перед стадіоном почали збиратися люди, деякі прийшли із політичними плакатами. Згодом стало відомо, що до стадіону прийшло майже 5 тисяч людей. Прийшли не тільки прихильники кандидатів, але й просто прихильники дебатів, які не підтримують жодного кандидата.

Поруч зі стадіоном встановили металошукачі – проводилися фільтраційні заходи. Люди могли приносити із собою будь-які речі, які не несуть загрози життю.

Перед початком дебатів, на сцені для людей виступали українські виконавці.

Дебати не проводили на самому стадіоні. Перед головним входом поставили сцену, звідки вели пряму трансляцію з конференц-залу, де Петро Порошенко відповідав на питання журналістів. До речі, не усіх журналістів пропустили до зали, навіть тих, хто акредитувався.

Територію охороняли нацгвардійці, патрульна та кінна поліція, а також спецпідрозділ «Корд» та вибухотехніки.

«Стадіон так стадіон»: Зеленський не прийшов дебатувати із Порошенком

Ближче до зазначеного часу дебатів, приїхав Петро Порошенко. Він традиційно пройшовся натовпом та виступив на сцені, яку спорудили біля стадіону.

«Дебати сьогодні мають відбутися саме тут. Ми нікого не боїмося, робимо все для того, щоб країна дізналась правду. Україна не хоче купувати кота в мішку. Україна повинна обрати справжнього Президента, який буде проводити рух до ЄС і НАТО. Дуже сподіваюсь, що тут буде пан Зеленський.

Якщо він прийде, українці зможуть почути відповіді на складні питання, почути про майбутнє країни. Дебати – ознака демократії. Якщо він буде знову ховатись від людей, якщо він боїться, ми його будемо запрошувати щодня на кожні ефіри, щоб уся країна бачила, кого вона обирає на наступні 5 років», – зазначив Петро Порошенко.

Згодом Порошенко перейшов у імпровізовану конференц залу, де чекав на Зеленського для дебатів. Він зазначив, що буде чекати Зеленського 40 хвилин та відповість протягом цього часу на будь-які питання журналістів.

«Стадіон так стадіон»: Зеленський не прийшов дебатувати із Порошенком - фото 2

Протягом відведеного часу, чинному президентові та кандидатові на пост Президента задали низку питань, зокрема на рахунок бігбордів, де він зображений навпроти Володимира Путіна, чинного президента Росії.

«Не ховаюся від кроків, зокрема бігбордів з Путіним. Аж ніяк не кажу про знак рівності Путіна і Зеленського. Це не так. Я лише хочу нагадати слова Путіна, що для нього будь-який президент України, крім Порошенка – мрія. І тому Україна потребує сильного та досвідченого президента, який має довіру народу, яку він здобув на президентських виборах. Тому що Путін навмисне зараз «підвісив» питання звільнення заручників і наших військових. Що він чекає? Він чекає одного – виборів. Прагне, щоб змінився Порошенко. І ці бігборди стверджують одне – ми не дамо Путіну шансів на його успіх», – зазначив президент.

Зокрема, дав відповідь на питання щодо його бізнесу. Порошенко стверджує, що він перший політик в Україні, який передав свій бізнес у довірчу власність.

«Я перший в Україні політик, який передав в довірчу власність свій бізнес. Сліпий траст – це власність. Це означає, що я не маю права отримувати інформацію, не маю права приймати рішення. Стоїть стіна, яка відгороджує президента Порошенка і власність. Це є єдина форма, яка в цих умовах можлива, щоб виконувати свої зобов'язання. Але разом з тим, я продав іншу власність. І ви знаєте це. Я продав власність там, де сьогодні є можливості це зробити. Йдеться про Кузню на Рибальському», – сказав Порошенко.

«Стадіон так стадіон»: Зеленський не прийшов дебатувати із Порошенком - фото 3

За 40 хвилин «дебатів», Зеленський так і не прийшов до стадіону. Петро Порошенко нагадав, що чекає його завтра на телеканалі ICTV о 22:30.

«Я прийшов на канал 1+1, куди ви мене запрошували. До речі, не кидайте трубку. Це не та розмова, яку б я хотів чути від кандидата. Шкода, що вас не було на стадіоні. Шкода, що журналісти не змогли поставити більше питань, а люди не змогли почути більше відповідей. Сподіваюся, що 19 квітня шоу буде скасовано. Ми будемо робити все можливе, щоб Зеленський прийшов на «Суспільне», – заявив Порошенко в кінці «дебатів».

«Стадіон так стадіон»: Зеленський не прийшов дебатувати із Порошенком - фото 4

«Стадіон так стадіон»: Зеленський не прийшов дебатувати із Порошенком - фото 5

«Стадіон так стадіон»: Зеленський не прийшов дебатувати із Порошенком - фото 6«Стадіон так стадіон»: Зеленський не прийшов дебатувати із Порошенком - фото 7

Вінниця.info, фото Віталії Мазур