18 лип. 2019 17:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

23

0

Стало відомо, як сильно Вінниччина поЗЕленіла після президентських виборів

Стало відомо, як сильно Вінниччина поЗЕленіла після президентських виборів

Соціологічне опитування, проведене не так давно у Вінниці та області, показало однозначну і безсумнівну картину – «Слуга народу» впевнено перемагає на парламентських виборах


Стало відомо, як сильно Вінниччина поЗЕленіла після президентських виборів

Соціологічне опитування, проведене не так давно у Вінниці та області, показало однозначну і безсумнівну картину – «Слуга народу» впевнено перемагає на парламентських виборах. Це означає, що вінничани обирають майбутнє, Вінниця обирає зміни на краще. І це викликає радість.

Старій владі нема на що розраховувати – населення не ведеться на пропагандистські вигадки, що екс-президент і поки ще прем’єр робили все на благо країни, просто їм потрібно було більше часу, а так-то все добре. Українці це екс-президентсько-прем’єрське «добре» просто не відчувають, воно примарне, воно є лише на паперах у високих кабінетах, але його немає в реальному житті.

Погодьтесь, якщо негативною діяльність Петра Порошенка оцінюють 55,7% респондентів, а Володимира Гройсмана нейтральною або неефективною – 56,9%. Це провал, очевидний провал влади ,яка ніяк не може піти. Люди виживали, а не жили, люди перебивалися від злиднів до бідності і знову такого не хочуть. Звідси і переможні результати партії «Слуга народу» – в області 38% і в місті 36%. Партія президента випереджає найближчих опонентів більш ніж на 20%, тобто партія вже перемогла, поки її опоненти навіть не можуть зібрати своє електоральне ядро. І звичайно, окрема ганьба партії «Українська стратегія» прем’єра Гройсмана – мати в середньому 10-12% по місту і області, які, на секунду, були особистою політичною та економічною вотчиною політика, де у нього були всі можливості створити дійсно європейське місто, налагодити інфраструктуру, викорінити «схеми», активізувати економіку. Досягнення прем’єра оцінили. Але настільки невисоко, що виникають думки про закінчення діяльності партії прем’єра і його особистої політичної кар’єри по завершенню парламентських виборів, бо ніякої електоральної бази він, що будучи в Вінниці, що будучи в Києві, так і не створив. Точніше, він був упевнений, що все воно само «приросте» до нього, потягнуться ряди «бажаних» посад, чинів, винагород. Але український народ розпорядився інакше. І пов’язує свої надії з президентом Зеленським, з партією «Слуга народу».

Наприклад, в найближчі п’ять років змін на краще чекають 44% українців (у найближчі десять років змін очікують 36,6%). Тобто, всі надії сьогодні пов’язують з першим і другим президентськими термінами Зеленського. Це найбільша народна довіра, про яку екс-президент і мріяти не міг, а партії Порошенко і Гройсмана, які намагаються протиснутись в Раду, не отримають ніколи.

І задля підтвердження цих надій і симпатій, понад половини респондентів заявляють, що президенту Володимиру Зеленському вдасться змінити ситуацію в країні на краще. Згодом, але вдасться. Відчуття справжнього «свята по життю» не покидає громадян. І президент зробить все, щоб виправдати їхні сподівання. Президенту потрібна підтримка Ради, в обличчі народних депутатів, щоб одразу після виборів розпочати роботу.

Мешканці Вінниці розберуться, немає сумнівів, хто тут кандидат за кращу Україну, за улюблене і краще місто, а хто тут від імені пропахлих політичним нафталіном сил, які показали, що вони не здатні на створення творчих стратегій, та й взагалі їх у них, за великим рахунком, ніколи й не було.

Громадяни Вінниці.

vinnytsia.today