8 верес. 2015 11:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

28

0

Стало відомо, звідки взялися мертві кури серед дороги на Вінниччині

Стало відомо, звідки взялися мертві кури серед дороги на Вінниччині

 На Вінниччині, з’явилися тушки курей, які стурбували місцевих жителів


Стало відомо, звідки взялися мертві кури серед дороги на Вінниччині

 Кілька днів тому на дорозі біля міста Ладижин, що на Вінниччині, з’явилися тушки курей, які стурбували місцевих жителів. 8 вересня компанія «Миронівський хлібопродукт» та «Вінницька птахофабрика» сьогодні розповсюдили офіційну інформацію щодо ситуації із появою тушок курей на проїжджій частині дороги у напрямку села Заозерне Тульчинського району.

«Завдяки сигналу зі сторони Національного центру екологічного контролю м. Ладижин було своєчасно прибрано з дороги тушки птиці, що випадково випали із автотранспорту. Незважаючи на те, що робочий день було закінчено, через 10-20 хвилин після дзвінка громадської організації на місце прибув еколог підприємства разом із автотранспортною службою. Протягом лічених хвилин все було прибрано в машину та вивезено на утилізацію. Саму дорогу на всяк випадок було вимито із дезінфікуючим розчином. Таким чином громадські активісти своїм дзвінком допомогли екологам фабрики»,- йдеться у повідомленні.

За результатами події на підприємстві було прийнято ряд управлінських рішень для недопущення повторення ситуації в майбутньому, із необережним співробітником та працівниками служб проведено роз’яснювальну роботу.

Компанія пояснює причину того, що сталося наступним: «Справа в тому, що через чотириденну аномальну спеку почався масовий падіж птиці на пташниках, який необхідно було терміново вивезти з бригад на утилізацію на власний цех утилізації та на ветсанутильзавод. Тобто виникла форс-мажорна ситуація. Задля оперативності птахофабрика була вимушена використовувати КрАЗи, з кузова одного із яких і випали тушки. В разі виникнення в майбутньому форс-мажорних ситуацій, пов’язаних із неконтрольованими природними та іншими чинниками, підприємство забезпечуватиме машину супроводження, яка і контролюватиме перевезення вантажу спеціалізованим транспортом». 

Стало відомо, звідки взялися мертві кури серед дороги на Вінниччині

Стало відомо, звідки взялися мертві кури серед дороги на Вінниччині - фото 2

Lada.FM