16 січ. 2020 10:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

1013

0

Старовинний млин графа Потоцького на Вінниччині віддають в оренду. Оголосили конкурс

Старовинний млин графа Потоцького на Вінниччині віддають в оренду. Оголосили конкурс

Фонд шукає орендаря для об'єкту щонайменше на 10 років


Старовинний млин графа Потоцького на Вінниччині віддають в оренду. Оголосили конкурс

Фонд державного майна України оголосив конкурс на оренду старовинного млину графа Потоцького, що розташований на березі річки Південний Буг у Немирівськомй районі. Фонд шукає орендаря для об'єкту щонайменше на 10 років, який розмістить там готельно-туристичний комплекс, кемпінг, базу відпочинку, або запустить нешкідливе виробництво, в тому числі – виробництво електричної енергії.

Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна України.

Будівля сокілецького млину зведена у 1899 році за проектом архітектора Яна Гойріха. У радянські часи млин перебудували і переобладнали – до старого корпусу приєднали одноповерховий будинок. Це дало можливість використовувати всі споруди як електростанцію.

У 1992 році пожежа знищили всі дерев’яні перекриття та елементи. З тих пір старовинний млин двічі планували відродити, але безуспішно.

Місце розташування об'єкта – Вінницька область, Немирівський район, село Сокілець.

Заяви про оренду зазначених об’єктів приймаються протягом 10 робочих днів після опублікування оголошення за адресою: 21018, місто Вінниця, вул. Гоголя (Регіональне відділення Фонду по Вінницькій та Хмельницькій областях). Телефон для довідок: (0432) 67-52-17.

Заяви подаються в окремому конверті з написом «Заява про оренду» із зазначенням найменування та місце знаходження об’єкта оренди.


Раніше вінницькі степістки презентували відео, яке знімали поблизу старовинного млина.

Вінниця.info

title