14 квіт. 2021 15:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

87

0

Степанов повідомив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад

Степанов повідомив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад

Зменшилась кількість госпіталізованих


Степанов повідомив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що ситуація із коронавірусом в Україні поступово стабілізується. Епідемія почала йти на спад. Зменшилась кількість госпіталізованих.

Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я.

«Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня. Зараз у багатьох регіонах ситуація стабілізується. Вже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні. Вчора був перший день, коли кількість виписаних із лікарень перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих», – повідомив міністр.

Зменшилась кількість госпіталізованих із COVID-19: минулого тижня до лікарень потрапили на 2000 пацієнтів менше, ніж позаминулого, зменшилася кількість і тих, хто захворів.

Водночас, за словами міністра, у деякий регіонах ситуація залишається складною і вони продовжують перебувати в червоній зоні.

За даними Вінницької ОДА, станом на 14 квітня у Вінницькій області підтвердили 380 нових випадків захворювання на коронавірус. Кілька тижнів на Вінниччині фіксували велику кількість смертей за добу – по 20-25 випадків. За минулу добу зареєстровано 12 летальних випадків.

Одужувати на Вінниччині почали більше, ніж хворіти, за минулу добу – 599 осіб. Всього на Вінниччині зараз хворіють 19 753 людей, 1471 перебувають у лікарнях.

Кому на Вінниччині робитимуть щеплення китайською вакциною і чому половину доз відкладають на потім – читайте ТУТ.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info