19 трав. 2020 09:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

91

0

Степанов пояснив, як будемо виходити з карантину і чим будуть керуватись при знятті обмежень

Степанов пояснив, як будемо виходити з карантину і чим будуть керуватись при знятті обмежень

В Міністерстві охорони здоров’я підготували план виходу з карантину


Степанов пояснив, як будемо виходити з карантину і чим будуть керуватись при знятті обмежень

В Міністерстві охорони здоров’я підготували план виходу з карантину. Послаблення обмежень будуть запроваджувати етапами. З 22 травня кожен регіон України буде приймати рішення щодо пом’якшення карантину, ґрунтуючись на кількості заповнених ліжок в лікарнях, які визначені для лікування хворих на COVID-19, рівень захворюваності за останні 7 днів на 100 тис населення та кількості проведених тестувань.

Про це під час брифінгу 19 травня повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Ви знаєте, що з 22 травня буде продовження карантину. Поясню, в чому воно буде ґрунтуватись. Починаючи з 22 травня Урядом буде запроваджено так званий адаптивний карантин. Для того щоб було більш зрозуміло - ми вводимо етапи пом’якшення. Кожен етап буде відповідати 10 дням і починатись буде з 22 числа. В чому відмінність? Ми запроваджуємо три критерії щодо захворюваності на коронавірусну хворобу і розповсюдженість. Це захворюваність за останні 7 днів на 100 тисяч населення. Це заповненість ліжок в лікарнях, які лікують хворих на коронавірусну хворобу, вона повинна не перевищувати 50%. Ще один критерій – кількість тестувань, які проводяться в кожному регіоні. Це дуже важливий показник, який надає реальну картину.

Всі ці критерії відповідають кожному етапу. Якщо дотримується той чи інший регіон певних критеріїв, він може перейти на наступний етап пом’якшення. Ці етапи ми будемо вводити відповідно, 22 травня, потім 1 червня, потім 10 червня і з 21 червня.

Якщо говорити про пом’якшення з 22 травня, це відновлення роботи міського і приміського транспорту, можливість проведення спортивних заходів, але при дотримані протиепідемічної заходів і обмежень.

В залежності від протиепідемічної ситуації в кожному регіоні і відповідності критеріїв, які ми запроваджуємо, на території тієї чи іншої області або відбудеться пом’якшення, або ні», - пояснив Максим Степанов.

Нагадаємо, у Вінницькій міській клінічній лікарні №1 не залишилося вільних місць для стаціонарного лікування людей з коронавірусною хворобою, а у Вінницькій центральній районній лікарні вільні місця закінчуються. Через це в області вирішили направляти пацієнтів до Калинівської центральної районної лікарні,

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 годину 19 травня у Вінницькій області 751 випадки COVID-19, за добу 18 нових. 405 пацієнтів на Вінниччині вже одужали.

В МОЗ підготували проект рекомендацій для роботи ДНЗ під час карантину

В громадському транспорті, роботу якого планують запустити з 22 травня на міжміських і міських маршрутах, дозволять брати пасажирів тільки на вільні для сидіння місця та в засобах індивідуального захисту. Якщо будуть здійснюватися міжобласні пасажирські перевезення до області, в якій не діють послаблення протиепідемічних заходів, таке перевезення дозволяється в 50% від кількості місць для сидіння.

Вінниця.info