25 черв. 2019 11:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

361

0

Степлер: цікаві факти та корисна інформація

Степлер: цікаві факти та корисна інформація

Цікаві факти з історії виникнення та формування степлера


Степлер: цікаві факти та корисна інформація

Степлер – звичний нам усім інструмент для зшивання паперу з простим та зрозумілим кожному принципом дії.

У цій статті ми наведемо цікаві факти з історії виникнення та формування степлера, розглянемо його еволюцію.

Степлер: цікаві факти та корисна інформація

Згадки про пристрій, що був прототипом сучасного степлера датуються кінцем XVIII століття. Він належав королю Франції Людовіку XV. Звісно, «степлер» був з чистого золота та з дорогоцінним камінням. Він заправлявся однією скобою, на якій було зображення знаку королівського двору. Вона прирівнювалась до печатки правителя.

Упродовж наступних 100 років стрімко розвивалась бюрократія, зростала кількість документів. Тоді виникла гостра потреба у надійному скріпленні аркушів, для їх впорядкування та зберігання.

У 1879 році був запатентований перший степлер. Його розробник – шотландець за походженням Джордж МакГілл. Вага степлера становила понад 1,1 кг. Його конструкція передбачала тільки одну скобу. Користуватись ним було доволі непросто, та й не кожен вмів його заправляти.

Згодом компанія Boston Wire Sticther Co почала випускати степлери під блоки зі скоб. Це суттєво полегшувало та пришвидшувало зшивання документації. Саме тоді популярність степлера стрімко зросла.

А у 30 роках минулого століття компанія Swingline почала виготовляти степлери у такому вигляді, у якому ми їх маємо зараз. Вигляд та принцип дії зшивача з того часу не зазнали суттєвих змін. Цікаво, що заснована у 1925 році, компанія продовжує свою діяльність по сьогодні.

Степлер – незмінний атрибут кожного канцелярського набору. Без нього не обходиться робота в офісі, чи виконання домашніх завдань учнями та студентами. Цей зручний та простий пристрій для зшивання паперів має широкий спектр застосування.

Якщо Ви плануєте купити степлер, ми радо дамо кілька порад щодо вибору.

Врахуйте кількість аркушів, яку Вам доведеться зшивати за один раз. Степлер повинен мати відповідну пробивну потужність. Інформацію щодо неї, зазвичай, можна знайти на коробці. Не рекомендуємо використовувати його до більшої кількості паперу, аніж це передбачено виробником.

Зверніть увагу на матеріал усіх деталей та механізму. Радимо надати перевагу металу. Пластикові елементи повинні бути міцними.

Відповідно до потужності та розміру відсіку потрібно обирати скоби. Найчастіше зустрічаються №10 та №24/6. Перші цифри означають тип, цифра після «/» – глибина проколу. Для надійного скріплення не більше ніж 2/3 повинно проходити через аркуші, 1/3 – створювати загин.

Можливо, Ви колись звертали увагу, що деякі моделі степлерів оснащенні загостреним металевим виступом з одного краю. Він призначений для розшивання документів.

Більш успішно з цим завданням впорається антистеплер, інструмент, що розгинає та витягує скоби. Спеціальна конструкція дозволяє зробити це максимально швидко та не докладаючи жодних зусиль.

Степлер та антистеплер – вірні помічники кожного, хто працює з великими обсягами паперів. Їх якість гарантуватиме ефективну та безперебійну роботу з документами.